Elvis has left the building

16.08.12

16. august – en dato som står printet i skallen på alle Elvis-fans. Dagen han forlot bygningen for alltid. Dagen man stopper opp og tenker tilbake – på oppvekst og ungdom og den innflytelsen Elvis hadde på meg, en jentunge på lille Vorterøya. Jeg forsto det ikke så godt da, men ser det tydelig nå. Alt jeg vet er at mamma tok meg med på kino i Tromsø og der så vi den første Elvis-filmen – tror den het «Love me tender» – jeg var vel kanskje 8 år og etter det ble ingenting som før. Sånn har det vært for mange.

Og så tenker man naturligvis på hvordan det kunne blitt hvis Elvis ikke hadde forlatt oss den dagen. Ville han kommet seg i form igjen og fortsatt å opptre? Ville han reist på turné? Kunne det tenkes at man hadde fått se han opptre? Det får vi aldri vite, dessverre.
Her er en av mine favoritter:

“Memories, pressed between the pages of my mind
Memories, sweetened thru the ages just like wine
Quiet thought come floating down
And settle softly to the ground
Like golden autumn leaves around my feet
I touched them and they burst apart with sweet memories,
Sweet memories”

(B. Strange/S.Davies. Sunget av Elvis)

Graceland 7. februar 2009. Glemmer det aldri.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s