Vi runder av

11.08.12: Ferien går mot en ubønnhørlig slutt og vi runder av grillsesongen som aldri startet.  Gassgrillen har hittil ikke kommet ut av vinteropplag, det har liksom ikke fristet å sitte ute og lage mat .. Men i går – etter at «arbeidsleiren» var lukket for sesongen (?), verktøy, maling, stiger og trykkimpregnert ryddet bort – fant vi ut at nå skal vi sannelig grille! Og vi har jo bålpanne så vi trenger ikke drasse fram den store gassgrillen, det er tross alt truende regnskyer på himmelen.

Nå er det jo sånn at grilling krever gjerne litt planlegging, dvs. at man må ha noe å grille. Har man ikke planlagt er de gode, gamle pølsene fine å gripe til. De tiner fort og griller fort. Kort fortalt rakk vi akkurat å steke pølsene og fortære dem før de første regndråpene kom. Med mye salat smaker svidde pølser slett ikke verst. Og det er fint å lage mat og spise ute. Dette kan bli sesongens første og siste grilling for vår del – hvem vet.

Om det ikke skulle bli en veldig fin september ….

Det er duket for et herlig grillmåltid: Ei svartsvidd pølse, ei snart passe stekt og ei som enda er «blek». Dessuten noen halvtinte loffskiver. Innimellom skimtes to skiver svartsvidd haloumi. Å spise ute er jaggu flott!

«Han Schjøl» ligger sorgløs på terrassen og følger med.

2 tanker om “Vi runder av

 1. Hei
  Du skildrer jaggu både arbeidsleiren og grillsesongen godt. Vi har samme meterologen lengre inne i Lyngenfjorden. Solkremen med faktor 20 ligger urørt i kjøleskapet, men den kan kanskje brukes lengre sør i januar/februar.. Vi ser faktisk frem til å komme til byen og bli litt urbane igjen..
  Rolf Terje og jeg har jo noen 10 på topp topper igjen..

  Vi snakkes.
  Helge

 2. Hei Helge.
  Ja, når jeg ser ut av vinduet på skodda som henger ned på fjorden, så kan det faktisk bli OK å komme til urbane strøk igjen! Lenge nok nå.
  Vi snakkes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s