Arbeidsleiren

27.07.12: I min digitale hyttebok har jeg kalt hytta for «sommerparadis og arbeidsleir» og i dag har jeg så absolutt kjent på arbeidsleiren. Huset er rett og slett skittent og snusket. Vi stengte av i fjor høst samtidig som vi hadde brønnborere her, det genererte nok en del smuss inne også. I sommer har vi åpnet sesongen med å ha først to elektrikere og to rørleggere samtidig vandrende omkring her, seinere en elektriker til pluss at vi sjøl «bosser» en god del. Så her var rotete, støvete og utrivelig.

Kun en ting å gjøre – hive seg til! Vaskemaskinen har gått hele dagen for det hadde jo hopet seg opp en del der og. Å pusse alle vinduene i første etasje tar sin tid og tungt var det også. Støvsuge, rydde, vaske det grøvste – må vaske mer neste uke – nå er det blitt såpass at vi kan ha ei hyggelig helg. Det har sin pris. Jeg er utslitt i kveld, kroppen verker, hodet verker og det er ikke mer å hente hos meg. Sånne dager tenker jeg at fritidshus er noe dritt, det er samme husarbeidet som alle andre dager i året. Det er vel ingen ferie! Takke meg til hotell …

Men så får man noenlunde orden på alt, sola skinner, grillen er i gang og naboene kommer over for en hyggelig prat. Kan man ha det bedre?! Vi har jobbet forferdelig mye her i årenes løp og jeg er de seinere årene kommet til det stadiet at jeg må ikke være her hele ferien. Kanskje to uker er nok? Eller tre? Kanskje vi skal gjøre litt andre ting deler av ferien. Rolf Terje liker seg kjempegodt her for han liker godt å være ute og her har han alltid noe å gjøre ute, hvis han vil.

Jeg jobber med hyttebok på internett, vet ikke enda om jeg blir å fortsette. Å skrive dagbok er en ting, å illustrere med bilder er litt mer jobb, men det er en av fordelene jeg ser med å ha hytteboka elektronisk. Nå har jeg 4 blogger så det går litt i rykk og napp med oppdateringer.

Nye kjøkkengardiner kom opp i dag, omsydd av gamle gardiner fra heimen. Nyvaskede vinduer og rene gardiner er nå deilig.

Et par loffer rakk jeg også.

Froskeprinsen er klar til å nyte sommeren utendørs. Kjøpte den i Finn Schjølls blomsterbutikk, syns den var uimotståelig sjarmerende.

 

2 tanker om “Arbeidsleiren

  1. Du e jo hyperaktiv, heimbakt loff, nye gardiner -kan ikke annet enn å bli imponert:-)) Men med 5-6 års gamle gardiner og butikkbrød (vi har jo butikk) har vi det utrolig bra mens vi venter på goværet:-)) Hils gemalen og fortsatt god sommer:-))
    Hanna

  2. He he he ja, lykken e nye gardiner! Va nødt til å være hyperaktiv for her va utrivelig og helga står for døra. Nu går alt meget bedre!
    Bli bra vær snart. Kos dokker videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s