Skal bare

15.07.12: I gårdagens Dagbladet har Kjetil Rolness en morsom og ganske treffende kronikk som heter «Hvordan få ting gjort mens du venter med å komme i gang». Legg merke til – han skriver «venter med» og ikke «venter «. Sjøl har jeg nå hatt fri i 4 sammenhengende dager og planene klare: Ærend i byen (det er alltid mange av dem nå like før ferien, hytteting selvsagt), ærend diverse andre steder (byggevarehus) og ikke minst diverse syprosjekt. Jeg har to par bukser jeg må legge opp, stutt som jeg er, jeg skal sy om kjøkkengardiner fra leiligheten til å passe til sommerhuset og jeg skal sy putetrekk til en hagebenk.

Distraksjoner i fleng

Men først skal jeg bare … Og i dag er det den fjerde dagen og jeg har enda ikke startet på syingen. Hva skjer? Vegring? Latskap? Gjør andre ting? Tja, ikke vet jeg, men tia går i hvert fall. Det er nok en blanding. Kjetil Rolness utsetter jo det han egentlig skulle gjøre ved å gjøre en masse andre ting i stedet. Det tror jeg ikke jeg kan påberope meg. Jeg har brukt Mac-en flittig, jeg har innimellom spilt spill med Rolf Terje på iPaden, jeg har lest aviser, drukket kaffe, spist lunsj med barnebarnet og hennes foreldre, vasket klær. Kanskje det er litt av Rolness-metoden likevel?

Da sønnen vår var liten likte han godt bøkene om Albert Åberg og det gjorde vi foreldre også. Albert hadde denne vanen at når han ble bedt om å gjøre noe så sa han «ja, men først skal jeg bare …». Sønnen vår var likedan (og er enda for alt jeg vet?). Når han ble større og ble bedt om  f.eks. å gå ut med søpla, var det aldri nei i hans munn, bare et blidt «ja, mamma». Han sa ikke «skal bare», men han gjorde det! Han var opptatt med noe annet og enten kom den søpla aldri ut med hans hjelp eller så tok det veeeeldig lang tid og mange påminnelser. Vi ler enda av den gangen han skulle male en vegg på fjøset på Vorterøya. Stigen opp, malingspannet klart og der sto han, blid og fornøyd. Noen penseltrøk ble det vel, men for det meste drømte han seg bort og veggen ble aldri ferdig med hans hjelp i hvert fall.

Nå MÅ jeg komme i gang med den syingen! Blir jo så fint når det blir ferdig. Bare en kopp kaffe til og så de siste sidene av lørdagsavisen – så er jeg klar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s