Solen skinner, nysnø i fjellene og det er endelig sommer

28.06.12:
Endelig er jeg kommet meg til sommerhuset på langhelg! AFP er jaggu fine greier! Solen skinner, men det er ikke mer enn 6 – 7 grader og Kågfjellene har et fint dryss av nysnø fra i går kveld. Det er he20120628-230618.jpglt som normalt.

Her var det litt overgrodd så vi har vært ute hele dagen og jobbet med å klippe gress samt plante noen få sommerblomster som jeg fikk med meg fra torget i Tromsø. Hadde bare en ledig hånd til å bære dem og da begrenser det seg. Men litt er bedre enn ingenting og neste gang kommer det mer.

Huset er skittent etter vinteren og etter besøk av rørleggere og elektrikere forrige uke. Rolf Terje var her og han har ryddet og støvsuget veldig fint, men det må litt vann og klut til også. Tok et lite raid i andre etasje i dag, får ta første i morra – om det ikke skulle bli uventet fint vær da….

Fru Ærfugl ligger trofast på sine fire egg ved naustet vårt. Vi venter spent med henne om det blir noe resultat.

Vi er utestengt fra naustet og båten der fordi en ærfugl har laget seg rede midt foran naustdøra. På en liten haug med tang ligger hun, ca. en meter fra døra. I dag måtte Rolf Terje gå inn i naustet for å hente noe og da flyttet hun seg så han fikk se at hun har fire egg. Jeg lurer på om det er noen unger i de eggene, jeg. Synes det begynner å bli seint? Ellers forteller naboene at svartbaken har tatt det meste av ærfuglunger som er klekket til nå så det går vel samme veien med «våre» om det skulle komme noen.

Den lille gullungen vi har hjemme i Tromsø har vært syk noen dager. Ikke noe alvorlig (i vår del av verden), men nok til at besteforeldrene får litt vondt i hjertet. Vi er ikke bekymret for hun har kjærlige foreldre som passer veldig godt på henne. Det er mer det at vi synes synd på den lille kroppen og gjerne skulle kunnet skåne henne for alt vondt og leitt i denne verden!

Har ikke rukket å skrive i hytteboka i dag og jeg har begynt å sysle med tanken på å digitalisere den. Hmmm – hvorfor ikke egentlig nå når vi har internett på hytta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s