Ålesund – Geiranger

DAG 2

Sovet som en stein hele natta. Våkna til klokkealarmen på mobilen. Vi er ved kai et eller anna sted. Torvik? I natt har vi passert Stadthavet, et kjent havstykke, ikke merket noe til sjøgang eller lignende.
Nå – frokost. Gutta skal på busstur til Trollstigen når vi kommer til Geiranger, damene skal nyte skipet.

Flotte fossefall på tur inn Geirangerfjorden.

Der ingen skulle tru … Mulig det ikke vises godt på bildet, men det går en wire fra huset på fjellhylla og på skrå ned mot høyre. Antakelig brukt/brukes til varetransport.

To flotte skip i Geiranger.

Rolf Terje og Helge vinker fra tenderbåten, de står rett under flagget.

I land med tenderbåten til busstur opp fra Geiranger og ned Trollstigen. Ombord i Midnatsol igjen i Molde.

MS Midnatsol stevner ut Geirangerfjorden igjen. Rolf Terje har tatt bildet fra Ørnesvingen.

Seinere:
Ut fra Ålesund om morgenen (vi har et anløp i Ålesund etter Geirangerfjorden også) er vi ca tre kvarter sein i forhold til ruta. Var sein inn også, vet ikke hvorfor. I tillegg ble vi ytterligere 25 minutter forsinket fra Ålesund på grunn av folk som ikke kan passe tia. En gruppe på 5-6 japanere vandret innover kaia og opp i byen. Klokka ble avgangstid, båten fløytet, men japanerne hadde goood tid, så vi. De kom ruslende langt oppe på kaia, stoppet og så seg om, kom til landgangen og stoppet for å fotografere enda en gang! Men da ble de skysset ombord i ei fart. Vi bivånet det hele fra dekk 9.

Geiranger neste. Været er grått, men vi håper det letter utover dagen.

«Midnatsol» seiler innover lange og trange fjorder på rekke og rad og det tar 4 timer. Først var det Storfjorden, så Synnylvsfjorden og deretter – rosinen i pølsa – Geirangerfjorden. Den er ikke så lang, vi brukte ca. en halv time på den. Alle mann på dekk! Været litt grått, men stille på havet. Vi har sett alt på TV, men det er nå en helt annen opplevelse å se det med egne øyne fra dekket på båten. Fjellgårdene som er helt utrolige, man står bare og glaner og spør om og om igjen: Hvordan kunne noen finne på å bosette seg der? Utrolig! Nydelige slørfosser nedover stupbratte fjellsider, den mest kjente er De syv søstre.
Det blir smalere og smalere og etter et par svinger dukker plutselig Geiranger opp innerst i fjorden. To store cruiseskip ligger der fra før og tenderbåtene går i skytteltrafikk. Rolf Terje og Helge skal i land og busses via Trollstigen til Molde, hvor de kommer ombord i «Midnatsol» igjen. Hanna og jeg hviler oss på båten på tur ut alle fjordene igjen.

Jeg unner alle å seile inn Geirangerfjorden på hurtigruta.

Aker Stadion i Molde – Norges flotteste kanskje.

Klokken 21.30 kom vi til Molde. På god avstand ser vi det karakteristiske hotellet – er det «Seilet» de kaller det? – og ganske snart også fotballarenaen som bærer Akers navn. Molde må da ha Norges flotteste fotballstadion? Selvsagt takket være et generøst bysbarn ved navn Røkke.  Musikkorps på kaia spilte mens Helge og Rolf Terje kom ombord igjen etter Trollstigeturen.

Ved 23-tiden om kvelden køyet vi, svært trøtte etter dagens inntrykk. Hustadvika lå foran oss, men den var nokså rolig denne kvelden. Jeg lå i køya og ble bysset i søvn av «Midnatsols» myke bevegelser i bølgene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s