Jens takker alle norske damer

Statsministeren er sitert i dagens «Nordlys» på hvor viktig arbeidsinnsatsen til norske kvinner er:

Finansministeren bør takke norske kvinner, sier Stoltenberg.  Hvis norske kvinners yrkesdeltakelse skulle reduseres til gjennomsnittet for kvinner i OECD, ville verdien av dette produksjonstapet tilsvare hele oljeformuen vår, også den som befinner seg under bakken, sier Stoltenberg. Merk dere dette, jenter! På selveste kvinnedagen – gratulerer forresten!

Tulipan i Amsterdam. Foto: J.K. Bless

Gratulerer med dagen, ladies!

Jeg har drevet og skannet gamle lysbilder og er nå kommet til gamle papirbilder. Det første jeg har gått løs på er babyalbumet til sønnen vår. Han er født i 1975.  Jeg kom ut fra skole våren 1975 og var gravid, derfor ingen opparbeidete rettigheter – begynte i jobb når han var 2 mdr. To måneder! Et av bildene viser far som sitter og gir flaske til babyen for å venne han til det når mor skulle begynne å jobbe. I farta husker jeg ikke hvor lang svangerskapspermisjonen var for de som hadde slikt, men det var ikke mye. Det var vel etter denne tiden at det virkelig begynte å skje ting på den fronten.

Vi som hadde barn og var i arbeidslivet på den tiden snakker av og til om at dagens unge kvinner tar det som en selvfølge at det er gode permisjonsordninger, barnehageplass osv. Det har ikke kommet av seg selv! Det var ingen som ga oss det i gave, det er kjempet fram!  Ja, kjempet. Ikke noe inne-ord lenger…

Det er interessant å følge samfunnsutviklingen og tankegangen til de som er unge i dag, har små barn og skal kombinere det med jobb. Er det egentlig best for de aller minste å gå i barnehage? Ja, kanskje er tiden inne nå til å diskutere det, forske på det? Tidligere handlet det om nok barnehageplasser til alle som ville ha. Nå kan vi se nærmere på kvalitet og på utviklingen til de små. Det er vel et skritt videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s