Fredag, dere!

Sikkert sagt det før her på bloggen, fredag er ukas beste dag, synes jeg. Helgen ligger blank og ubrukt foran oss og vi kan gjøre alt eller ingenting. Blir vel det vanlige, tenker jeg, og det er mer enn bra nok. Det rare er at hele uka har jeg vært utslitt og tappet for energi når jeg kom hjem fra jobb, til dels ganske seint, men i går når jeg kom hjem kjente jeg ny energi (eller var det glede?) stråle ut i hele kroppen! Fredag!

Det er nok på tide å trappe ned, ja…

Farmor og farfar har en rolig helg hjemme mens de venter på at lilleknerta skal bli kvitt viruset sitt og kan komme på besøk.

Vemmelig slapseføre i byen for tia, vått og store søledammer mange plasser. Folk klorer seg fast i brøytekanten og prøver å unngå å bli nedsprutet når bilene kjører forbi. Sjøl sitter jeg behagelig på en av de berømmelige nye bussene til Nobina, lytter til musikk og slapper av mens sjåføren manøvrerer oss trygt fram. Jeg har ingenting å klage på, men det er jaggu mange nok ellers som gjør det. Klager på bussene altså. At noen driver og kjefter på sjåførene synes jeg i grunnen er bånn i bøtta. De gjør nok sitt beste og er uten skyld i alle forsinkelsene. Tromsø er ikke noen grei by å kjøre store busser i på vinterføre, med bratte bakker over alt, smale og svingete gater (opprinnelig bygd for hest og kjerre) og ingen kollektivfelt noen steder.

Vi er i full gang med planlegging av sesongen på hytta. Planer er viktig å ha. Først og fremst er det Det Store Vannprosjektet som må fullføres. Rørlegger og elektriker skal det avtales med og for oss blir det en del jobb med snekring og maling. I følge min livsledsager må gulvet i gangen sages opp for å få rør fram til badet fra kjelleren, der «nyvannet» kommer inn og dit varmtvannstanken skal flyttes. Da skal det legges nytt gulv i gangen og det skal behandles etter alle kunstens regler – sannsynlivis males for å passe med resten av huset. Ikke bestemt enda. Ellers en del tilpasninger i kjelleren. Så har vi boden_også_kalt_annekset som skal opp .. hmmm .. kanskje. Hos bloggfruen er den lavt prioritert, hos husbonden stiller det seg litt anderledes. Sånn er det bare. Tiden er knapp og vi skal jo bl.a. fiske til vinterforsyning også, kanskje til og med slappe av litt innimellom 🙂 Ikke bare-bare å ha hytte altså! (Den forbaska jobben tar så mye tid.)

I dag blir det skreimølje og etter det orker man vel ikke stort. Jeg fortsetter mitt prosjekt med skanning. Ferdig med slides nå og går løs på papirbilder i album og esker. Bildearkivet eser ut, det er nå på 12975 bilder. (Jada, jeg har backup. Dobbel. Som fysisk befinner seg på to forskjellige steder. I tillegg noe «i skyen». Kom ikke der!)

Fortsatt strålende helg til allle!

2 tanker om “Fredag, dere!

 1. heheh..må nå f.. meg smile litt.. Det med prosjekter og planer…ja, jeg sier ikke mere. Og du, det med ute-rom er viktig!! Du skal få se neste gang du er på Hauen. Og, det heter enten sjåen eller anekset.. Her i huset ble det så stor språkforvirring at vi måtte sette oss ned og bli enige om ordbruken. Sjåen = Uthuset. Boden = Innerom. Anekset = Gjesterom (ute) Sånn er det – i alle fall her.
  Nuvel, nå sitter jeg bare å venter på at badstua skal bli varm. Har vær ute og målt i landskapet, slik at jeg kan planlegge nye prosjekter! Og tidligere i dag var det en av naboene ute på Skaga som trengte litt motorassistanse. Og som den utdannede (!!) motor/maskinmannen man er – så er det jo bare hyggelig å kunne assistere litt..
  Kan ikke skjønne hvordan man kan få tid til å gå litt på jobb… Og som han sa, karen på Skaga, «snart er du en av oss»…hva nå pokker han mente med det.
  Vel. Vi snakkes. Som de sier her på øen, og da mener de, ha-det, vi sees el…
  God helg. I morra er det søndag!

 2. Hmm interessant problemstilling det der, hva man skal kalle byggverket. Det som sto der før var jo en sjå – en raillsjå vil eg si. Anneks klinger ikke godt i mine ører, det høres for ambisiøst ut. Da blir det vel … uteboden kanskje? Vedsjåen? Kan hende den skal få et helt eget navn.
  Nei, altså – det der med å gå «litt» på jobb, i mitt tilfelle tre dager i uka, det blir ganske interessant. Ser allerede at det kan bli vanskelig å balansere. Time will show.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s