Mørkt ute, lyst inne

Ingredienser. Foto: J.K. Bless

Noen ingredisener til silderett

Og da mener jeg «lyst inne» i litt overført betydning. For denne mørketia vi nå går inn i bruker vi til å kose oss inne så mye som vi har tid og krefter til. Dessuten brenner vi mye levende lys – det er vel noe vi damer står for. Jo flere jo bedre!

Et par lutefiskmiddager er avviklet og i morgen er det sildeaften. Mmmmm  det skal bli snadder! Veldig glad i sild, hadde samme seanse i fjor på denne tiden: Veldig snill.  Til hverdags spiser vi også en del sild som «kveldskos» bl.a. Gjerne med tilbehør ….  Ja, jeg mener altså godt øl, ikke akevitt eller vodka midt i uka – bare så det er sagt. Vi har prøvd et par nye silderetter i år og er veldig spent på hvordan de blir. Vi har noen reker i bakhånd i «tilfelle tullfelle»!

Vinteren lar fortsatt vente på seg i nord, det er meget merkelig. Nå lover meteorologen vinter i neste uke. Ikke det at jeg har savnet den, synes dette er helt topp. Imidlertid dumt med så mye regn som det har vært nå, tenker på hva som skjer hvis det blir frost på den gjennombløte marka. Jeg tenker også på Hjørdis og Terje som er blitt fastboende på Vorterøya. til stor glede for foreldre/svigerforeldre Ingebjørg og Tormod selvsagt, nærmeste naboer, men hvordan vil denne vinteren forløpe for dem sjøl? Det går vel bra, håper vi. Sydenturen i februar vil nok hjelpe på – noe å se fram til og noe å se tilbake på etterpå.

Kryddersild. Foto: J.K. Bless

Kryddersild er en super ingrediens

Jeg tenker på at om ikke så lenge skal vi til hovedstaden på opera og shopping. Og jeg gleder meg til begge deler. Endelig kan jeg shoppe til et lite nurk! Pluss noen andre ærend jeg har «diktet opp». Hvor skal jeg parkere gubben så lenge, tro? Kanskje han vil være med på babyshopping, han er jo også opptatt av henne.

Rolf Terje i sving på kjøkkenet

Rolf Terje i sving på kjøkkenet

Og så tenker jeg mye på min kjære svigerdatter som sliter litt med en baby som har snudd døgnet totalt. Det er ikke lett. Man kan jo ikke holde en baby våken på dagtid for at hun skal sove om natta, det er helt umulig. Jeg har sett henne sove om dagen, hun er helt i svime! Tydelig i dypeste søvnstadier og tydelig at det er hennes «natt».  Vi håper det ordner seg når hun blir litt større. Selv om hun er født sist i august var jo det litt for tidlig, så utviklingsmessig er hun bare ca. 5 uker regnet fra den egentlige termindatoen. Besteforeldrene må nøye seg med bilder ei stund nå, sitter og glaner og lengter etter å holde knerta. Jeg har døpt henne Sweet Little Nightowl, det er den indianske versjonen av Miranda 🙂 Kjært barn har mange navn, det er sikkert og visst.

Å så trøtt! Miranda sover hos pappa. Uklart bilde på grunn av dårlig lys og bestefar glemte å bruke stativ til kameraet ...

Tenker også at vi i år kanskje skal delta på julebordet på Vorterøya. Det er fordi det ryktes at vår gode hyttenabo Knut Werner skal feire sin 60 års dag samtidig. Det vil vi være med på. Så vi melder oss på med forbehold: Grensen går ved styrke 10!

Dette var Jannes tanker og Jannes verden en fredag kveld i november.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s