The comeback kid

Havets sølv med tilbehør

Sild er ikke mat som er «in» – slik som f.eks. sushi. Når hørte du sist noen som sa: «Vi skal ut og spise sild i dag»? Men jeg tror den holder på å gjøre comeback! Den blir kanskje ikke like «in» som .. ja, sushi f.eks., men ganske så mye mer vanlig på menyen enn i dag. Hvorfor skulle den ikke det egentlig? Den er god, den er billig, den er sunn, bærekraftig og den trenger ikke å reise til Kina og tilbake før vi spiser den.

Silda har reddet folk fra sulten mange ganger, både i Norge og andre steder, silda og poteten er det knyttet mye historie til.  I «Markens grøde» skriver Knut Hamsun om Isak Sellanrå at han på et tidspunkt ikke hadde annen mat enn poteter som han dyppet i sildelake. Han koste seg med det på sitt vis og det var sikkert litt D-vitaminer og omega 3 igjen i laken så han berget seg gjennom vinteren. Silda var visst nesten utryddet på 70-tallet, det trodde man i hvert fall, men den kom tilbake og nå leser jeg i avisen at årets sildekvote er sånn ca. 900 000 tonn. Nam nam, det blir mye god mat! Hvorfor skal vi kjøpe kostbare kapsler i butikken – muligens med tvilsomt innhold i følge kveldens TV-program – når vi kan spise slik deilig omega 3 i silderetter?

Lørdag hadde vi invitert våre sildeglade naboer på en hyggelig aften med diverse silderetter. Deres sønn hadde kommentert når han hørte at de skulle til oss og spise sild: «Kan man virkelig invitere noen på sild?!» Det var utenkelig for han – og sikkert for mange andre. Men bare vent, jeg er bra sikker på at silda får et comeback og det tar ikke så veldig mange år. Jeg tror den er på god vei allerede. Vi vil ha det ekte og opprinnelige, det som er det det ser ut som, det som ikke har reist halve kloden rundt for å produseres, det som er bra for oss. Og ikke å forglemme – smaker godt.

Mye god omega 3 her

3 tanker om “The comeback kid

 1. Gomorn frue. Dæven, det var litt av et bord!! Nam nam…ser det ut for. Om man kan invitere noen på sild? Selvfølgelig! Det er jo bare topp. Observerer selvfølgelig også de «små» – (glass) som setter spissen på silda. Og sånn blir det vel – når man nærmer seg AFP og kan nyte de voksnes gode saker.. hehe..
  Nuvel. Her i huset måtte vi i går nøye oss med sushi til forrett og laks ala Ol`zen. Og med en Chablis til – så gikk det ned det også..
  Bon apetit…

 2. Ja, det er denne nye stjernekokken som har dukket opp – hr. Ol`zen. «Laks a la Ol`zen» er hr. O. eller er det fru O.?
  Her var det pinnekjøtt a la Hellstrøm i dag. Dessverre ikke slik at hr. H. sto på kjøkkenet 🙂 Syntes det var strålende godt. Little Nightowl var også med, våken og har begynt å prøve seg på konversasjon i form av gurglelyder. Det er fantastisk!

 3. Det er definitivt Hr. O. Man må ikke i dag, med dataen’s inntok i alles hjem, ha lang og god kok(k)eerfaring. Bare interesse og litt leseevne…
  Morsomt at Little Nightowl har begynt å «ule» – kjenner igjen den. Og definitivt trivelig. Og det går såååå fort – ser bare på ho lille kråka her i familien, fra ho var 3 mnd til nå (8). Plutselig så er de fjortis og det er mange andre ting som er mere interessante her i verden enn besteforeldre. Så det er bare å ta til seg så mye som mulig…og ta et bilde eller 2 som man kan ha med på Hjemmet.. heheh..
  Apropos bilde – jeg har ett (1) bilde fra jeg var «baby» og satt på min fars arm. Takk til de som oppfant digitale saker…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s