Nesten en månelanding

Månelanding? Nei, brønnboring midt på tunet.

Brønnboring er visst voldsomt populært i år og vi på Vorterøya henger med. Etter først å ha tvilt oss fram til at vi ikke skulle ha brønnboring og lagt det på is, snudde vi spontant helt om og bestemte oss for å ha det likevel! Jeg har på følelsen at det var «for det har vi fortjent»- slagordet som lurte under overflaten.

Nå er det i alle fall gjort. Midt på tunet på sommerhuset går det et rør ca. 66 meter ned i jorda til forhåpentlig reint og godt vann i rikelige mengder. Jeg sier forhåpentlig for dette skjedde den helga vi holdt på å stenge av huset for sesongen og vi får ikke testet dette før neste vår. Da har vi allerede for lengst betalt en sum som sikkert er  opp mot 90 000 kroner, kanskje mer totalt, så det er jo en sjanse å ta. Vi får bare håpe alt virker, at ikke firmaet i mellomtiden er gått konkurs, har skiftet eier eller noe annet som gjør oss rettighetsløs i fall vi ikke blir fornøyd. Nordnorsk brønnboring har holdt på i over 30 år og gutta virker både dyktige og seriøse, det er ikke det. Mange års erfaring i arbeidslivet med mange forskjellige firma har imidlertid lært meg at det som ikke står svart på hvitt i kontrakten – spesifisert – det kan man få seg en smell av. (Og selv om det står der kan det likevel «smelle», men det er nå en annen sak.)

Etter nesten ei uke til sengs og på sofaen gikk jeg ut i verden mandag morgen og fant Tromsdalstinden dekket av snø. Et vakkert skue, men huttetu! Vinteren er ikke min tid. Godt å ha en sydentur å se fram til ut på vinteren.

Her kommer vannet! Men som det ser ut på tunet ....

Grantrærne har stått midt i støvet fra boringen. Håper de overlever.

2 tanker om “Nesten en månelanding

 1. Gratulerer! Men syns du er litt skeptisk, frue..
  «Forhåpentligvis» rent vann.. Selvfølgelig blir det rent vann! I massevis.. Hvordan skal det bli forurenset av f.eks humus eller e-coli el 66m nede? Nei du, det blir helt topp. Vi testet jo vannet på Langnes, og det holdt meget god kvalitet..
  90.000,-? Syns så tydelig jeg hørte 61.000,- for ca 60m.. Jaja, noe «rusk» kommer vel til, men 30 lapper?
  Du kommer til å glede deg hver gang du åpner krana. Jeg vet litt om det..
  Lykke til og gratulerer igjen. Spør du meg – fornuftig investering!

  • Vi erklærte hedninger er lite troende, vettu. Jeg VET jo ikke om det er godt vann før jeg har smakt det. Heller ikke vet jeg om det er nok vann. Sånne ting. E- coli nedi hølet der? Næ, trur ikke det. Det vil helst gå bra så det satser vi på. Hva sluttprisen blir, gjenstår å se. Kommer vel ei regning snart så da vet vi. Blir det «bare» på 60-tusen-tallet, da kan vi få mye god vin for resten av penga ha ha ha

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s