Feststemt nord-norsk meny

Kirsti Sparboe med Violet Road. Foto: J.K. Bless

Kirsti Sparboe: Ta nordlandsnetter i favn om du kan ...

En hærværende, kjent bank fyller 175 år i år og har bestemt seg for å gi sine kunder og pårørende en musikalsk gave. Gaven består i en ettermiddag og kveld med utelukkende nord-norske artister på  Valhall stadion i Tromsø. Der er det ferdig rigget med to scener, festivaldoer og ølkraner fra forrige helgs store begivenhet – Døgnvillfestivalen. Denne «gaven» har de kunngjort for noen måneder siden og vår sønn, som er kunde i denne banken, har skaffet to billetter. Skjer imidlertid det at hans datter kommer til verden flere uker for tidlig så hans gamle foreldre (som ikke er kunder i banken .. kremt – ) får overta billettene.

Og det ble en riktig nord-norsk festaften. Menyen hadde noe for de fleste, til og med «tradisjonsretter» som Kirsti Sparboe og Pussycats. Det var skikkelig mimre-moro! Begge genererte allsang til sine kjente låter og mange sølvgrå hoder tok fram rockefoten når Pussycats slo til. Trond Graff kan enda dra et gitarriff eller to – det er sikkert! Vi fikk også servert det lokale pop/rock bandet «Violet Road», stort sett bestående av brødrene Rundberg fra Kåfjord, meget populære, Mari Boine med band, Bel Canto, Pristine – et supert bluesband fra Tromsø, kveldens høydepunkt etter min mening, Sivert Høyem – fantastisk som vanlig, Frost og Røyksopp. De to siste fikk ikke vi med oss for da gikk klokka mot 22 og vi hadde vært på stadion siden før kl. 17 så «rockefoten» begynte å få kramper! De var nok også myntet på et yngre publikum, skjønt jeg skulle gjerne hørt og sett dem også hvis jeg hadde orket.

En flott kveld i varmt og vakkert vær – takk til banken! Som vi altså ikke er kunder i.

Pussycats kan enda

"Pristine" med sanger Heidi Solheim. Karismatisk sanger og supre musikere - kveldens beste etter min mening.

Mari Boine på Valhall. Foto: J.K. Bless

Mari Boine sa at hennes musikk passet egentlig best når det var mørkt. Det var det ikke på Valhall da hun opptrådte på fredag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s