Ikke sexy å være ingeniør

Ingeniør?

En begredelig nyhet! Ingeniørenes eget magasin, Teknisk ukeblad, bringer denne uka den deprimerende nyheten. Det er gjort en undersøkelse, må vite. Av SIFO i Sverige. Uten å gå nærmere inn på den viser det seg altså at når folk setter opp lister over «sexy yrker» er ikke ingeniør blant dem. Jeg gremmes – ikke over at jeg har et usexy yrke, men at Teknisk ukeblad bringer slik svada til torgs. Kem f-en bryr seg! Dette er side-3-tabloid-stoff, var ikke en gang morsomt, hvorfor bruke spalteplass på det?

Vel, en av våre aller største aviser på nett hadde i går på sin førsteside at «Voe» skal begynne å blogge igjen. Fint det, Voe, stå på og la dem ikke trykke deg ned. Dyktig ungjente skriver på nett – fine greier, men er det en nyhet å sette på førstesiden? Andre oppslag har vært om «Big Brother» og de greiene der. Ja, jeg sier «de greiene» for jeg har aldri sett på det og det kunne ikke falle meg inn å gjøre det heller. Heldigvis at vi har flere kanaler og av-knapp på TVen. Noe for alle der ute, fint det.

Og – Jorunn, Marit, Beryl: Lærer sto faktisk på 3. plass på lista over «sexy yrker»! Dette tror jeg krever et komitèmøte 🙂

(For ordens skyld: Bildet her har jeg selv tatt i Amsterdam, en plakat i et vindu. Ikke i Red Light District altså, men ikke langt unna.)

En tanke om “Ikke sexy å være ingeniør

  1. Njaaa, sånne ingeniører har man vel sett…? Syns å huske en par i alle fall.. Godt å se at det ikke bare er meg/oss som er så teite at vi ikke ser på BigBrother el. Men det er jo en viss del av befolkninen som har et visst «titte-behov». Jeg/vi er jo også så «sinail» at jeg/vi ikke er på Fjeseboka heller.. Dva at det er mange her i verden som går glipp av når jeg er do eller skal ha kjøttkaker til middag..
    Teknisk Ukeblad er jeg ikke kommet gjennom ennå..men gleder meg selvfølgelig til jeg støter på artikkelen..
    God helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s