I det blå og tilbake.

Luksusmåltid: Fersk sei rett fra havet nytes med salat og hvitvin på terrassen.

Bare må si det: Hvor ble sommeren av? I nord er den kort og intens. Jeg husker som det var i går – jeg satt på trappa på sommerhuset med en kopp kaffe, det var først i juni, gresset grønt og trærne nyutsprungne, «på lydsporet» fuglesang, og tenkte: Hele sommeren foran oss! Ferien er foran oss. Prosjektene jeg alltid har på sommerhuset, store og små ting jeg vil gjøre. Fest og moro og folk man ikke har sett siden året før. Hold fast på tanken og husk dette øyeblikket på trappa.

Loppemarked på Vorterøya.

Nytt av året - loppemarked på nykaia på Vorterøya.

Nå er det august og det er min favorittmåned, men sommeren er ugjenkallelig over og hvordan ble den? Aldeles fortreffelig, noe annet ville være løgn og fanteri å si. Fint vær, fikk gjort noe – av 6 punkter jeg hadde på ei liste er 3 avkrysset som «utført». Det er ikke så værst.

Sommer på Skaga.

Høysommer på Skaga.

Min bedre halvdel går sine egne veier når det gjelder «gjøre»-ting og det legger visse hindringer i veien for en del av mine prosjekt he he. I år har han helt plutselig begynt å grave fundament til en bod (anneks?) han vil bygge ved huset. Det er mot_min_vilje, men hva kan jeg si? Det er for mye jobb for han ene og alene og dessuten synes jeg vi har brukt mer enn nok penger på det stedet. Vi har naust og fjøs og masse lagringsplass, hva skal vi med mer? Sukk. Han får bare holde på.

Det eneste negative er at jeg ble syk etter nøyaktig 1 – èn – dag på ferie. Akutt bronkitt, hoste-hoste-hoste, slapp og kraftløs, lege, pencillin, hoste-hoste, har ikke gitt seg enda. Jeg får meg likevel ikke til å klage. Hva har jeg å klage over – jeg hadde ingen på Utøya.

Det graves for ny bod.

Stein Are i gravemaskinen lager hull til fundamentet til den nye boden.

Som et slags eksperiment var vi uten internett på sommerhuset i ferien i år. Dvs. vi har jo smarttelefoner og dermed internett alltid, men vi hadde ikke datamaskiner med oss som var oppkoblet utover det. Det går jo forsåvidt bra for noen som er vokst opp uten en gang å ha hørt om datamaskiner, som har jobbet med data som hovedverktøy i snart 30 år og begynner å bli litt lei, som ikke er på fjøsboka eller kvittrer. Forsåvidt en interessant erfaring for det bekreftet at internett er en integrert del av hverdagen akkurat som telefon og tv, man tar ikke ferie fra det, det bare er der til å bruke når vi trenger, og selv et par uker uten annet enn en liten mobilskjerm føltes litt «rart». Så det eksperimentet blir nok ikke gjentatt.

En tanke om “I det blå og tilbake.

  1. Hei Janne!
    Takker for hilsen på «jannes kreative verden» – jeg har en side til på WordPress som heter «jannes foto» men er bare en bitteliten amatør:)
    Det så deilig ut med sei rett fra hav til panne… Nydelig bilde fra Skaga!
    Ønsker deg en fin kveld!
    Hilsen Janne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s