Noen har det hett

Og i dag er det oss i nord. Fy Finbekk så varmt det er! Her i Tromsø påståes det å ha vært 27 grader i dag. Ikke vet jeg, men i ettermidag og i kveld når vi var ute og «trødde» litt, var det i hvert fall meget lummert. Kommer kanskje en liten skur eller torden? Minner om helt andre strøk når man er ute og går og kjenner varm vind, ingen behov for jakke eller noe slikt, har bare lyst å sitte på utekafè ..

Her skal det bli is. Foto: JKB

Min nye iskremmaskin surrer og går på kjøkkenet, må jo bli kjent med den. Nå er andre porsjon is i gang, en litt improvisert variant. Det er jo luksus å kjøpe en slik maskin for mye is spiser man tross alt ikke. Jeg rakk akkurat en porsjon med vaniljeis etter Eivind Hellstrøms oppskrift i går kveld. I dag er det en bæris etter oppskrift som fulgte med maskinen. Tror den blir god! Vidunderet skal «bo» på sommerhuset. Der er det ikke bare å løpe på butikken hvis man mangler noe så jeg må lære meg å lage is etter «man tager hva man haver»-prinsippet. Det blir moro.

Kattens matfat bringer fram gamle minner fra den gang vi sjøl hadde katt

I går hadde vi koselig kortvisitt av en katt og dens eiere på tur til Vorterøya. Katten Finbekk hadde reist med fly fra Oslo så den måtte selvsagt få strekke på beina her hos oss og så få seg litt mat og drikke. Det er litt morsomt at fatene vi «serverte» den på fortsatt står der i dag – det bringer fram gamle minner fra den gang vi sjøl hadde katt i mange år. Kjenner en liten «klo» i hjertet når jeg ser på dem, savner katten min enda, jeg.

Jeg er en èn katts kvinne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s