En liten avstikker

Et nokså høyt hotell

Tromsø er en veldig liten by og mesteparten av tiden er det helt greit. Av og til får jeg imidlertid trang til å se noe annet: Andre gater, andre hus, andre butikker, og da er hovedstaden veldig nærliggende: Billige flybilletter og 1 time og 50 minutters reisetid. Trikset er å få så billig og bra hotell som mulig, der er det bare å ta tiden til hjelp. Den som leter han finner…

Etter påske på min kjære øy, men «innesperret» av mye snø, ble det ganske snart klart at en Oslo-tur for litt vårfølelse sto på programmet. Og da Rolf Terje hadde et møte der på en mandag var saken klar – vi reiste ned fredag morgen og hadde en avslappende helg uten noe «skal» og «må». I tillegg var vi kjempeheldige med været, det ble sommertemperaturer sett med Nord-Norske øyne, så det var totalt vellykket.

For en båt!

Mye å se på fra Aker Brygge

En av de faste postene pleier å være en rusletur på Aker brygge og etter hvert også det nybygde Tjuvholmen like ved siden av. Jaggu er det fint der og sannelig skulle jeg likt å ha ei bitte lita leilighet der! Det som slår oss når vi vandrer der og kikker er hvor ordentlig og forseggjort alt er, godt håndverkerarbeid og solide materialer med øye for detaljer som hever inntrykket. Slik er det over alt. Så kan vi sammenligne med Tromsøs nyere bydeler, f.eks. Strandkanten og Bjerkakerstranda. Begge ligger sør i byen rett i vannkanten og ble en gang sagt å skulle bli «Tromsøs Aker brygge». Dessverre – nei. De bærer preg av noe uferdig, noe ufullendt, noen detaljer som ikke kom helt på plass, kanskje penger som tok slutt, hva vet jeg. Inntrykket er i hvert fall totalt forskjellig fra Oslos Aker brygge.

Så sint kan en liten kar bli!

Denne helga er det ingen bønn: Et lenge utsatt maleprosjekt skal fullføres. Vinterhagen har fått noen skjolder i malinga når vi vasket veggene og det ser ikke pent ut. Nå er maling, rulle og pensler kjøpt inn så nå er det bare å sette i gang. Dette er jo ikke rare greiene for oss hyttefolk som har drevet med de mest vanvittige prosjekt i årenes løp.  (F.eks. å skifte tak på huset og samtidig bygge på badet og pusse det opp fra bunnen. Jeg innrømmer at den sommeren vil jeg helst glemme!)

Operaen pleier også å bli besøkt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s