In the Blessed name of Elvis

Jeg har vært Elvis-fan siden jeg var 8 år eller noe der omkring. Han og musikken hans er en del av min oppvekst og ungdom, en del av det å vokse opp. Min mor lot meg av og til få være med til den store by Tromsø. Da reiste vi både lenge og vel, gjerne over natten med «lokalen», altså dampbåten som frekventerte øyene i nordfylket. Jeg kan ikke huske hvordan det gikk til, men en gang gikk vi altså på kino og det ble skjebnesvangert for  meg for å si det litt dramatisk. Jeg husker egentlig bare bruddstykker av selve filmen og handlingen. Det jeg derimot aldri har glemt er han som hadde hovedrollen, nemlig Elvis Presley. Etter det var det ingen over, ingen ved siden, han var og er The King.

Ved Elvis grav på Graceland       Foto: R.T. Enoksen

Meditation Garden på Graceland med graven til Elvis

Denne helgen er det et jubileum og man må nok være spesielt interessert i visse historier for å vite om dette jubileet. Det er nemlig en historie om at The Boss – en annen av mine stoore favoritter – en gang forsøkte å klatre over gjerdet til Elvis` hjem Graceland. Han skal ha blitt vist bort av vaktene og fikk aldri snakke med Elvis (Elvis var ikke hjemme), som også var hans store ideal og inspirator. Historien om dette, «The Graceland wall jump», har vært en gjenganger oppover årene og er blitt fortalt i litt forskjellige versjoner ved mange anledninger av Springsteen selv. Denne helgen er det altså 35 års jubileet for denne hendelsen og alle fans av begge disse herrene kan jo tenke: Hva hadde skjedd hvis de to virkelig hadde møttes? Interessant tanke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s