Frosset landskap

«Frozen land – moving pictures»  er slagordet for Tromsø Internasjonale Filmfestival som begynner i neste uke. I disse dager er det virkelig frosne landskap her, så kaldt at man ikke oppholder seg ute mer enn nødvendig. Jada, jeg kan den der om å kle seg etter forholdene, men man skal jo kunne BEVEGE seg også!

Frosset landskap. Men snart dukker sola opp bak fjellene.

Min bedre halvdel kom til sommerhuset vårt i ettermiddag – via et møte i Sørkjosen – og han påstår at termometeret viste – 12 grader inne i stua! Minus tolv altså. Vi lot det stå på litt  varme da vi stengte av i høst, men en sikring var gått og dermed var det ikke strøm i stue og kjøkken. Etter ca. 5 timers intens fyring var temperaturen kommet opp i 19 grader.

Snakk om «frozen land»…

4 tanker om “Frosset landskap

 1. Janne. Du må ha vaktmester! Syns så tydelig jeg så noe sånt tilbud på et av innleggene dine her om dagen.. Da får du også rabatt på forsikringa. Men slikt må man jo ikke offentliggjøre for høyt – da skal de bare ha deler av overskuddet..
  Nuvel..

 2. «Gamsts hytteservice» er uslåelig, det skal være visst. No er det vel første gangen som jeg kan huske at ei sikring har gått og forårsaket frost innendørs. Men-men, det er andre tjenester man kan ha glede av (vi som ikke har skuter!). Vi får vel se.

  • «Vi får vel se» ??? Scooter eller andre tjenester? Njaa, hvis jeg skal gjette, så vet jeg vel trolig svaret.. Syns å ha hørt en tid hvilken vei det går.. Janne, slik er «utviklingen» og bruker man (den) med fornuft – så går det greit.. Og er man «over kneika» – så vil man aldri tibake. Jeg vet hva jeg snakker om! Bare se på ATV’ens «velsignelse».. I sommer kom det ny vedklyver på Hauen. Den var 40 kg. Og 40 kg for en gammel mann – opp bakken, er ikke bra for helsa. (sammen med mye annet, men det det tar vi ikke nå..) Da var det en fornøyelse å henge den på ATV’en og opp til Hauen bar det..
   Og all den gode veden (veen) jeg har kjørt hjem med snyscooter – fra en øy som gror ned – rene miljøvernet…
   Så … løp & kjøp..du/dere angrer aldri. Karantert..!

   • Har absolutt ingenting mot skuteren, verken prinsipielt eller … konseptuelt. He he he. Heller tvert i mot, om du skjønner. (Tenk om våre forfedre hadde hatt et slikt hjelpemiddel, slik de sleit med alt mulig.) Hva skal vi med en parkert snøskuter når vi KANSKJE trenger den en gang i året? Nemlig påsken. Det synes jeg blir helt sprøtt. Nei, i hvert fall ikke aktuelt før AFP-en slår inn. Og da skal vi jo bo i Italia om vinteren. Så det blir nok ikke skuter på oss, nei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s