Blanke ark og fargestifter

Mandag: Første hele dag på jobben etter en periode med fravær, toppet av jul og nyttårsfridager, gjett om jeg var trøtt! Jeg er det ultimate B-menneske og begynner å rote med døgnrytmen straks jeg ikke må stå opp klokka 7 hver dag. Sånn er det bare, slik fungerer naturen. Det ordner seg vel etter noen dager, da blir man tvunget inn i den «unaturlige» rytmen igjen.

Tradisjonen tro ble julepynten og det hele pakket vekk forleden dag. Det ble også enda ei lita eske merket «julepynt til hytta». Det er nok å lure seg sjøl for om vi en gang skulle feire jul der blir jeg nok ikke å henge opp alt jeg har drasset med i løpet av årene. Sommerhuset vårt er ikke så stort og det blir fort rotete og overfylt, synes jeg.

Da jeg vokste opp fantes ikke internett og ikke TV. Ja, jeg lurer på om farger fantes i det hele tatt!

Neste punkt på programmet er vel TIFF – Tromsø Internasjonale Filmfestival. Det er alltid moro. I år er jeg litt mindre entusiastisk enn før, men gleder meg uansett. Jeg har allerede sett meg ut to filmer som jeg tror jeg skal forsøke å få sett, men dette må studeres nøye og planlegges med omhu med hensyn på dager og tidspunkt.

De siste dagene har det vært mye skriving på nettavisene om at ei 15-årig jente som kaller seg «Voe» har sluttet å blogge. Bevare meg vel, hvordan skal det gå med oss alle!? Det er jo ikke hennes skyld at de skriver, det er noe med fokuset i avisene som er helt på trynet. Hun har blogget et par år, pen og flink jente, har en far som har tatt seg av businessen slik at hun tjener penger på å skrive om lipgloss og klær og slikt. Tror bloggen hennes var den mest populære i landet. Nå orker hun ikke negative kommentarer mer. Hun kommer nok tilbake i en mer voksen utgave, vil jeg tro.

Jeg leste noen som skrev at man måtte regne med negative kommentarer fordi man måtte «by på seg selv» og være personlig på bloggen. Vel, det går en grense og den går ikke under vann (ref. russisk ubåtkaptein Heide Steen). Det jeg skriver er meg og mitt, har ikke noen store ambisjoner om at verden skal interessere seg, kanskje noen kjenninger titter innom av og til for å se hva jeg bedriver. Kanskje. That`s it. Det er en grunn til at jeg ikke er på Fjesboka.

11 tanker om “Blanke ark og fargestifter

 1. Gomorn Janne.
  Må bare smile litt for meg sjøl…det med en ekstra kasse julepynt til hytta. Eksakt det samme som skjedde her i huset da julepynten fòr tilbake i eskene igjen for en par dager siden… Du skal se at det blir mye julepynt på øya snart… smiiiill…

   • Flir bare dokker til all julepynt som skal til øya……….For til neste jul,da blir d full julefeiring på Heimly. Visst både Gud og været vil det…………………

  • Åja..ho Hjørdis på øya i jula? Ja, den har vi nå hørt før.. Kanskje du vil låne litt julepynt..heheh.. Neste jul er jo teit for de som jobber – juleaften er jo på en lørdag..

   • Ja, det e virkelig ugunstig for å si det mildt. Hvis man ikke kan skrape i hop seniluke og seniordager og fandens oldemor så man har ei hel uke og fyre opp på. Men for oss som ikke har skuter er det nok uaktuelt uansett …

 2. Æ anbefale dokker å ta Senil Uka da. Å folk blir henta,å ovnan skal stå RØD i ei uke i forveien Janne Karin:)

  • Hjørdis. Bra!! Det er helt på «kanten» at man ikke kan feire jul på øya pga at man ikke har scooter.. Flott tilbud! Og når det gjelder transport – stiller jeg også «Zetorn» til disposisjon. Når det gjelder seniluka – så er vel den disponert for lengst.. I alle fall her i huset. Men i 2012 er alt meget bedre…

   • Åååå, det e godt å vite at man har slike omsorgsfulle venner! Stiller kjøretøyene sine til disposisjon for folk og nisser og LITT til .. Det e vel helst «seniluka» det bli å skorte på.

 3. Interessant å se hvor engasjerende dette innlegget plutselig ble. Jeg hadde sett for meg at det var bildet av en alltid søt og blid Janne som skulle «tenne» leserne, men sukk, det ble julepynten. Akk ja, verden er ikke alltid rettferdig. Ellers ser jeg at Hjørdis tar forbehold, «..hvis Gud og været vil..» ,og når vi vet sannsynligheten for hvordan været er i N-Troms i desember – ja da er vel svaret gitt. Når det gjelder Gud (Vårherre) så får han bestemme sjøl. Men såvidt jeg har oppfattet, var ikke Hjørdis i kirken på julaften heller. Og at han dermed skal holde sin hand over juleværet om et helt år – ja, jeg vet ikke…
  Dette var siste innlegg fra meg på dette innlegget – jeg lover Janne. Ellers blir jo dette rene fjortis..unnskyld, Faceboka. (Janne – jeg er heller ikke der)
  Da er det bare å pønske ut neste engasjerende innlegg…

  • Halloen du Odd. Jeg er på Faceboka,å stortrives med det:) Sees på øya dokker.ei eller anna jul.Go helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s