Kanonene på Amarone

Må bare si med en gang – det er ikke jeg som har funnet på overskriften. Jeg har stjålet den fra en matskribent i Aftenposten som heter Geir Salvesen. Syntes den var veldig god og passer dessuten godt i dag. Vi prøver nemlig å finne en vin som kan passe til morgendagens rypemiddag og spørsmålet var om vi skulle sprette en amarone som vi allerede har i hus. (Vi skal spise sammen med noen som har vinskap så den vil bli riktig temperert!) Vel, vi må nødvendigvis ha den i hus for i morgen er gamle Polet stengt. Bevare meg vel – enda en levning fra fortiden! Hva slags butikk er stengt nyttårsaften og julaften? Og hva er begrunnelsen i 2010? Vi greier oss fint for juleinnkjøpene varer enda, det er ikke det. Det er prinsippet. Nemlig.

Husrypene våre

To ryper på besøk på terrassen på sommerhuset.

Minner for mye om de tider da matbutikkene stengte halv fem på ukedager og man stresset som bare f… for å rekke barnehagen og butikken etter jobb. Uff, jeg har fortrengt det!

Vårt digitale bildearkiv nærmer seg 10000 bilder og rolige romjulsdager har dels blitt brukt til å ordne opp i dette arkivet. Det er jo ikke bare å lagre, man skal kunne finne det igjen også. Og mens man driver og merker bilder med forskjellige merkelapper som er søkbare, sletter og står i, så blir man sittende å se på f.eks. sommerbilder  fra Vorterøya. Jeg har også scannet masse gamle dias fra årsmøter i bygdelaget, fester og annet som har samlet folk. Fort å bli litt distrahert da. Mange er gått bort og mange minner vekkes til live. Ja, ja. Vil noen se på mine/våre bilder om 25-30 år?

"Helges snarkjøp" på bygdehuset - forløperen for "Prix Vorterøy". Årstall dessverre ukjent.

4 tanker om “Kanonene på Amarone

 1. Flotte bilder!
  Åja…skapkjølt Amarone. Personlig syns jeg den er «for god» til ryper.. da kan det heller være en spanjol (Reserva et eller annet) med «vedsmak» i… Men for all del, det var personlig smak..
  Godt nytt år til dere.

  • Hmmmmm … takk for tips! Man skal lytte til kjentfolk og si fra hvor man går 🙂 Mener du at de dyrebare vinskapene ikke kan brukes til enkelte vinsorter som f.eks. amarone? Må innrømme at jeg hittil har smakt amaronen ved sånn ca. romtemperatur på 20-tallet og det pleier å være for varmt. Vil du si at amaronevinene varierer like mye i kvalitet som de vanlige Valpolicellaene? Der er det jo så mangt, som vi vet.

   • Gomorn Janne og takk for det gamle.
    Amarone passer trolig heeeelt utmerket i vinskap. Har ikke kommet meg til testing på den ennå. Kan tenke meg at Amarone ved 20+ er litt «brutalt» ja. Sier en som drikker rester på søndag med isbiter i…hehe. Vel og merke bare på sommeren…
    Men vi prøvde andre i går kveld (skapkjølte – røde) og det var bra. Akkurat passe temeratur. Så vinskapet setter jeg pris på. Det eneste lille savnet er en «serviceavtale» med noen som sørger for å holde det oppdatert til enhver tid…
    Om Amaronene varierer..? Rette karen du spør – såå lang erfaring har jeg ikke med Amarone..men jevnt over syns jeg de er gode.. Akkurat som franske LeCardinal (uten sammenligning forøvrig) men, som har vært «stødig» i de siste 30 årene… Minst.
    Nuvel.

 2. Gomorra. Godt nytt år og takk for det gamle! Det ble Amarone til «rupa» (som Brimi-en sier) og det gikk fint. Det ble mye annet også, men det er no ei helt annen historie 🙂 Serviceavtale, ja, he he he det var en idè!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s