God jul

Hva er det med jula? Veldig rart når en tenker over det, det blir en massesuggesjon, mye med hvordan det «må» være og hvordan det «skal» og «bør» være. Folk er jo blitt mer avslappet med de greiene der, men -.  Julegaver man gi og det er jo forsåvidt en fin skikk, å tenke litt på andre i hvert fall en gang i året. Så er det julematen. Den i hus og man må ikke ha glemt noe for hvordan skal det da gå!? Sult og nød! Og sist, men ikke minst er det julereingjøringen – sukk. På den aller mørkeste, svarteste tiden av året er det noen som gir seg til å vaske høyt og lavt og høyt igjen. Pusser og gnukker og står i. Sukk 2.

Nissebyen - håndlaget hele veien.

Jeg gleder meg alltid til jul, men den er med årene betraktelig nedskalert her hos oss. Jeg forsøker å nedskalere enda mer hva gjelder pynt og slikt, men det er vanskelig å få til. Jeg innrømmer det, men har ikke gitt opp helt enda. Da vi flytta fra hus til leilighet ble det sortert ut ei stor eske med julepynt og greier, den er nå arkivert på låven på hytta, klar ferdig til vi en gang skal feire jul der. En gang, ja .. (Det er nok pynt til både huset, fjøsen og naustet, tror jeg.)

Nå er det vanskelig videre. Jeg vil, jeg vil, men får det ikke til! Juletre må vi ha (?) og pynt til det likeså. Nissebyen «må» opp for de nissene er håndlaget av avdøde svigerforeldre og tilbehøret, to låvefasader, er også håndlaget – av min skjønne venninne Hjørdis. Englekoret (eller hva jeg skal kalle englesamlingen) «må» også fram? Det er jo nydelige glassengler av ymse slag som jeg har fått av forskjellige folk som visste at jeg samlet på engler. Hmmm .. not any more, nå er det nok av det.

Og før dette innlegget ble helt ferdig var det jaggu blitt julaften! Snøen laver ned ute, men inne lyser juletreet og den vakre, røde amaryllisen er sprunget ut akkurat i tide. I verdens beste land går alt på skinner 😉

God og fredelig jul til alle!

5 tanker om “God jul

  • Du og data går helt fint. Bare å prøve, bli neppe verdenskrig :)) Du treng ikke passord for å skrive her i kommentarfeltet.

   • Ho ho.Ser jo det no,at her er det bare å fyre laus…. Ikke rart at jeg er skeptisk når det gjelder data..et toillhau fra Søre rekvik skal prøve seg med slikt,haha. No har vi pakka «beigen»,som dama sa.Storm eller ei,men turen går til øya i morra.Det samme kor vi tygger i oss kalkunen. Man er jo så matlei for tia,helt sykt.Ka du mene,det skulle ha vært kvote på alt man skal kjøpe til jul..? Vi får høres senere.Vil ønske dere et riktig godt nyttår,og feire med måte 🙂 Klem fra meg:)

  • Hjørdis – pass deg nå…
   Husk; at hvis du gjør feil, så eksploderer heile skiten..
   Og kossen ska det gå med deg når du ikke kommer på FB?
   Godt nytt år til dere…

   • Du Oddemann..skrem ikke vettet av ei gammel dame..Ønsker dere og et riktig godt nyttår:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s