Vinteren fester grepet igjen

Det blir vel grønt en gang

Snøen laver ned og kulingene lurer rundt hjørnet. Dette er vel typisk april/mai-vær i nord. Etter noen mildværsdager hadde nok mange – meg inkludert – fått visse vårfornemmelser. Var og kjøpte en stor bukett sommerlige blomster, pottet om noen småplanter og begynte så smått å snakke om fornyelse av terrassemøblene. Det er lagt på is! Bokstavelig talt.

Mens vi venter på våren

Vi hadde et kort øyeblikk tanker om å dra til Vorterøya i helga, men det blir ikke noe av. Dels på grunn av været – nå er det jo full vinter igjen – men vi har begge en del ting som vi må få gjort unna. Det er jo i helga man har tid å gjøre noe ekstra, ellers i uka blir det ikke så mye.

Litt seinere: Vorterøy Nytt har fått sin endelige fasong denne helga.  Etter ei god økt i går kveld (fredag) gikk den «i trykken» i morres. Rolf Terje har en super-printer på jobb som spyr ut sider i en fei. Han synes også det er kjekt å gjøre den slags på en dag når ikke så mange andre bruker utstyret.

1. mai idag, hørte musikkorpsene i gata tidlig i formiddag, men har dessverre ikke vært ute og sett på toget. Det gikk visst fredelig for seg. Som vanlig. Verre i Hellas – der har 1.mai-toget kommet ut av kontroll, leser jeg på nettavisene. Brannbomber og flyktende politi. Da er det ille. De har hestekur foran seg, grekerne, hva gjelder økonomien og det er vel fortjent! I Aftenposten og Dagens Næringsliv på nett står det artikler  om det greske arbeidslivet og den greske korrupsjonsøkonomien. Det er utrolig. De får bonus for å komme presis på jobb, bonus for å bruke datamaskin på jobben (!), de får 2 ekstra månedslønner i året, en ugift datter «arver» sin fars pensjon livet ut, offentlig ansatte kan pensjonere seg i 40-års alderen osv osv  Korrupsjon og bestikkelser er utbredt. Ikke rart tyskerne er rasende for at de skal være med på å betale for alt dette.

For øvrig forunderlig avslappende at alle butikker var stengt i dag. Ingen handling, ingen ærend man «må» ut å gjøre.  Min sønn sa det var som å ha 2 søndager etter hverandre og det er jaggu sant.

Dagen skal feires med å gå ut og spise noe jeg aldri har spist før: Sushi. Rå fesk! Ikke sikker på hvor vellykket det blir, men da har jeg i hvert fall solid grunnlag for egne meninger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s