Hurtigruta går "feil" vei

Operacruise – for meg høres det nesten perfekt ut og jeg har hatt lyst å dra på det i et par år. Det er vel omtrent så lenge som det har eksistert. Og siden jeg hadde rund bursdag i fjor høst vanket det gaver av ymse slag, bl.a. … operacruise. Snakk om å være heldig!

Vi dro altså til Bergen via Oslo og på fredag 8. januar og gikk vi ombord i «Trollfjord» der. Det første var at vi ble mektig misunnelig på hurtigruteterminalen de har – det var noe annet enn kaiskurene som møter reisende i Tromsø. En skam er det at etter alle de år har ikke Tromsø klart å komme opp med bedre forhold for reisende både med hurtigrute, buss og hurtigbåt. Det der fortjener et eget kapittel. Nåvel. I Bergen var det i hvert fall fint lagt til rette og vi kom ombord akkurat i tide til å nyte en fortreffelig lunsjbuffet mens båten stevnet ut fjorden i strålende sol. For å sette prikken over i-en var det konsert i panoramasalongen like etter lunsj med 4 sangere fra operaen.
Her må jeg skyte inn at jeg skulle egentlig skrive helt kort om denne turen, men jeg merker at begeistringen tar styringen.

Vel, som sagt var det 4 sangere fra operaen med på turen og de holdt en times konsert etter lunsj om dagene og en times konsert om kvelden. Det er ganske unikt å komme sangerne såpass tett innpå når de synger, som vi gjorde ombord. Det gjør man jo ikke på en forestilling i operaen. Disse folkene virket også nokså usnobbet – opera er ikke lenger en ting for eliten. Om kvelden var de i spisesalen eller hang i baren.
I tillegg var tidligere operadirektør Bjørn Simensen med som konferansier og foredragsholder, og han hadde mye morsomt og interessant å fortelle fra operaens historie samt tilblivelsen av det nye bygget.

Vi hadde nydelig vær på turen og lørdagen kunne vi sitte i panoramasalongen og nyte innseilingen til hovedstaden i strålende sol, men med frostrøyk på havet. Vi var ved kai ved 16.30 tiden og fra kl. 17 og utover gikk det shuttle-busser fra båten til operaen, hvor vi skulle være på konsert lørdag kveld. «Trollfjord» lå til kai bare få minutters gange fra operaen så jeg tror det var den ekstreme kulden som gjorde at de brukte busser. Damer i kjole og tynne strømper bør ikke gå så langt i 20 minus ..

Ja, der sto man – i kjole og stas i operafoajeen – et gudsord fra landet i finkulturens høyborg he he he he Det er heldigvis lenge siden det var slik. Folk går tydeligvis i operaen kledd i det som passer dem best. Noen i bukser, noen i vanlig skjørt og jumper, noen i kjoler og noen hadde pyntet seg sånn «julebordfin». Veldig avslappet og veldig artig å titte på folk. Vi hadde god tid så vi tok et lite glass, så oss om og deretter spaserte vi opp til våre plasser på 2. balkong.

Etter konserten hentet bussene oss tilbake til vårt hjem på «Trollfjord» (gubben og eg syntes det var for pinlig å ta buss det steinkastet så vi gikk i ei faens fart, tok vel 7-8 minutter, tror leggene mine blei blå) og der ventet mat fra buffet. Det manglet selvfølgelig ingenting verken av sjømat eller kjøtt og desserter. Vi følte oss virkelig som Hr. Mætt og Fru Stappmætt! Vi kan ikke helt kunsten å forsyne oss smått nok når vi skal smake på mye. «Den lille sorte» var litt stram i utgangspunktet og blei ikke noe bedre etter den middagen.

Ene kvelden kom vi i prat med en trønder som kunne fortelle at han  hadde vært ombord sammenhengende fra 18. desember 2009. Han hadde vel feiret de 3-4 siste julene ombord i «Trollfjord», hadde litt julepynt og småtteri lagret ombord faktisk. Nå måtte han gå i land i Oslo for båten skulle gå til Danmark for å reparere vinduer etterpå. Han var også svært glad i mat, kunne vi se, og var tydeligvis ikke blitt matlei på de ukene.

Turen ble rundet av søndag formiddag med omvisning bak kulissene i operaen, svært interessant og spennende. Et vakkert bygg som er berømt – ja, men også et imponerende teknisk avansert bygg.

Diger (!) sofa fra en eller annen forestilling sto lagret i kulissene.

Har vi plass til denne, tro?

Svanene hviler ….

2 tanker om “Hurtigruta går "feil" vei

  1. Hei på dæOg ka e det æ læse? Har dokker vært i Bergen uten at æ vesste nokka om det? Det va da høyst beklagelig!!Det må altså ikke jænta sæ!Hilsn ei førrnærma kusine i væst ;o)

  2. Frykta for det, ja! Vi reiste fra Tromsø etter jobb torsdag og kom til Bergen sein kveld. Hadde etter en del diskusjon funnet ut at det var ikke hensiktsmessig å forstyrre folk som skulle på jobb dagen etter bare for å sove over ei natt. Gikk ombord i hurtigruta kl. 12 så vi "var" vel ikke så mye i Bergen egentlig..Derfor altså, kjære kusine. Håper på tilgivelse før august 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s