Ei helg er jaggu kort

Allerede søndag, ikke til å tro. Riktignok går ukedagene også fort, men dem er det tross alt 5 av. Nydelig vær fredag, i går og idag, stille og klart og vi fikk endelig et glimt av sola. Fotograferte den fra kontoret mitt på jobb i lunsjpausen. Det tok 8 minutter fra den stakk fram til den var gått bak fjellene igjen. Det gjør ingenting for nå er det lyst midt på dagen og det gjør faktisk en stor forskjell.

Spiste årets første (og siste?) mølja på «Trollfjord» i går. Det var kokkelaugets tradisjonelle «møljekalas». Der manglet det

absolutt ingenting. Blant dessertene hadde de til og med levergrøt og rognfromasj! Vi sto over det, holdt oss til karamellpuddingen. Nydelig mat, men magen min er blitt mer og mer tander på det der med mølja med årene, så jeg hadde problemer både etterpå og idag. Og det var ikke fordi jeg fråtset.

En annen tradisjon er festivalkroa – og her snakker vi om Nordlysfestivalen – om kvelden på hurtigruta. I går kveld var det Stephen Ackles og bandet Memphis News som fikk det til å svinge ordentlig bl.a. med masse Elvis-låter. Stinn brakke og hæla i taket!

Nå høres det antakelig ut som vi lever et utesvevende liv med fest og moro i januar. Det gjør vi – ha ha ha. Og er det noen gang i året man trenger det, så er det i januar. Ellers ville det vært en mørk og deprimerende måned. Alt det sosiale er liksom unnagjort i desember og januar blir et slags «svart hull». Nå kommer man seg i stedet ut, treffer folk og har gode opplevelser enten det nå er filmer eller konserter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s