For en gjeng!

Akkurat nå kommer jeg ikke på noe mer intelligent å si om de fire karene – tre tenorer og en pianist – som kaller seg Nordic Tenors. I en time og 25 minutter hadde de en stappfull sal på The Edge i Tromsø i sin hule hånd. Makan til underholdere skal man lete etter. Sjøl gikk jeg rett hjem og søkte på nettet for å se hvor de skulle opptre neste gang, om det kunne være mulig å høre dem på nytt snart, så morsomt hadde vi det. De 3 karene sang, gjøglet, danset, jodlet (bare litt!), spilte, fortalte vitser – i det hele tatt – underholdt oss slik at vi absolutt ikke ville gi slipp på dem da det hele var over. To ekstranummer ble det da også. Repertoaret var meget variert fra vakre operamelodier til Beatles, Leonard Cohen, Erik Bye, Simon and Garfunkel og mye, mye mer. Vi bare koste oss! (Mens jeg satt der og hørte dem synge «Torna a Surriento», tenkte jeg at italiensk må være verdens vakreste språk. I hvert fall verdens vakreste operaspråk.)
Sammen med oss satt et par fra Bø i Vesterålen. De hadde fått billetter og hotellopphold i gave og de var strålende fornøyd med at de hadde tatt turen «tross motstrøm i Gisundet», som mannen humoristisk sa det. De hadde reist hit med hurtigruta.

Tromsø og mesteparten av landsdelen gikk i svart i ettermiddag. Det er jaggu lenge sia sist det var et så langvarig strømbrudd. Det første jeg tenkte på når jeg så at hele byen var mørk, var min gamle arbeidsplass UNN. Hva skjer? Virker alt som det skal? Det sitter vel i ryggmargen så og si å tenke i de baner. Her i heimen var det bare å finne fram stearinlys og hodelykt og ta livet med ro. Litt spent på om strømmen ville komme tilbake tidsnok til kveldens konsert, og det gjorde den heldigvis.

Denne uka har jeg fått tilbringe noen timer med lilleknerta midt i uka. Hun var litt forkjølet og ikke hundre prosent i «barnehageform».  Det er fint å være bestemor som er til nytte og i tillegg synes det er morsomt å tilbringe tid med henne.  Når hun går, sitter jeg igjen og er litt sliten, men med et smil om munnen og tenker på alle hennes påfunn og utsagn. Hun er ei aktiv lita frøken som ordner ut og vet hvordan hun vil ha det. Jeg savner henne straks hun er ute av døra.

En januarmåned spekket med kulturopplevelser går mot slutten. Dagene blir lysere og langt bak i hodet dukker tanker på vår, hytte og hage opp. Det er alt for tidlig. Mange måneder til.

Lev i nuet. Grip dagen.

Møte i supperådet

Møte i supperådet? Neida, lunsj på Teaterkafeen kombinert med gratis konsert på åpningsdagen for Nordlysfestivalen.

Tre gitarister

Gratis konsert i kafeen på Hålogaland Teater, Teaterkafeen. Elever fra Kongsbakken videregående spilte og sang, blant annet disse tre. Flinke ungdommer.

Nordiske tenorer

«Nordic tenors» pluss pianisten deres på Clarion The Edge. En strålende forestilling. Se og hør dem hvis du får anledning!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s