Kaos råder

Og det er bare starten. Rolf Terje har starta å rive en av de veggene som skal isoleres innenfra. Loftsgangen er først ut. Det er like ved strøminntaket til huset og sikringsskapet, så det går mye ledninger der og gjør det litt ekstra pirkete å rive. Man må jo rydde unna ting og tang man har hatt stående, bl. i en bod som jeg har malt og som skal ha nye hyller, hvor skal man gjøre av det i et nokså lite hus? Det har nå spredd seg til soverommene foreløpig. Der skal det også etterisoleres etter hvert – tror vi må slå opp telt å sove i!

Det er alltid overraskelser når man renoverer gamle hus. Viser seg at panelbordene er gjennomgående på et eller annet vis. Det vil si at de stopper ikke bak gulvlista som man skulle tro. Neida, der må de først brekkes løs og deretter må man forsøke å sage en pen kant så tett inntil gulvet som mulig. Det skal jo på nye panelbord og ny gulvlist. Uventet pirkarbeid.

Ingen stor overraskelse at når de gamle innerpanelene rives, er det ikke isolasjon under. Da er det noen grove panelbord, papp og ytterpanel rett på det. Se bilde. Ikke rart gangen (og hele andre etasje) er frysende kald …. Dette er gjenreisningstidens byggeteknikk.

Vi har kommet til den erkjennelsen at vi må ikke ha tidsfrist på planene våre uansett hvor mye vi har lyst å bli ferdig til ferien. Vi har ikke lenger krefter til å jobbe på akkord. Man gjør så godt man kan. Vel, litt «akkord» blir det rett og slett fordi rot absolutt over alt er så utrivelig.

Ellers en fin dag til å jobbe inne for ute er det iskald vind, skodde og 9-10 grader.

20130615-132527.jpg

20130615-132542.jpg

20130615-132551.jpg

20130615-142057.jpg

3 tanker om “Kaos råder

  1. Uff, det der så heftig ut… Setter oss tilbake 30 år og tia vår på Bjarkøy, men da var vi 30 år yngre, og vel så det:-))

    • Akkurat no mangler jeg ord! Her er ubeskrivelig. Ser for meg sommeren i rot og kaos. Nå gjelder det å lirke og lure slik at jeg kan få overtalt gubben til å la det være med de to rommene hvor vi bytter vindu og la de to neste rommene være til neste år 🙂 Han må tro at det er hans beslutning, jeg skal bare snike tanken inn i hjernen hans he he he .. Tror ikke han leser denne bloggen.

  2. Det e nok sånn det må gjøres, høres kjent ut😳 I morra satser vi på litt sol og utevær før vi vender nesen mot byen igjen 😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s