Den arktiske sommeren

Den arktiske sommeren er kort og intens – intens på flere måter. Været med sine ytterligheter – fra over 20 grader til ned mot 2-3 grader og nysnø i fjellene. Sola som skinner natt og dag (når den skinner!), intenst lys, ikke fred å få. Alt man skal rekke, alt man skal gjøre. Det skal males og snekres, plantes og graves, planlegges, handles og handles enda mer. Fryseboksen må fylles for vi har sommerhus på ei øy uten butikk og med forbindelse til tettsted kun en gang i uka. Det gjelder å ikke fylle den for mye heller for i september blir alt låst og lukket igjen.

Jeg merker det hvert år i slutten av september. Det faller en ro over meg og oss. Det er slutt på hyttesesongen med pakking og reising hele tiden. Nå er det tid for byliv og hjemmeliv i alle former. Det er deilig å reise på landet og herlig å være der, men det er også ok når sesongen er slutt.

Nå har vi akkurat startet opp og jeg teller litt på knappene hvor høyt jeg skal legge lista når det gjelder aktiviteter. Rolf Terje teller ikke, han har allerede avsluttet et prosjekt og skal gå i gang med «del 2». Mitt prosjekt henger litt sammen med hans så det blir vel til at jeg tar tilsprang og «hopper høyt». Jeg gruer meg for det er mye jobb, men den må vel bare gjøres. Jeg trenger ikke å beskrive det nærmere her, men det har med maling og atter maling å gjøre. Pluss litt til 🙂 Nok en gang (!) tror jeg dette er det siste prosjektet av noe størrelse vi gjør på sommerhuset, håper i hvert fall det, for nå er vi blitt eldre og har ikke så mye energi og mot til å gå løs på store oppgaver. Vi tenker nok litt på det bakerst i hodet, at vi skal få unna tunge prosjekt mens vi enda har helsa. Når vi blir pensjonister og har all verdens tid skal vi bare gjøre slikt som er morsomt. Tror vi.

Midt opp i alt dette har vi begynt å se på et spennende cruise i påsken 2014. Litt langt fram, ja, men fint å ha noe å se fram mot. I mellomtiden må vi kanskje ta en storbytur i «nærområdet» for å få luftet oss litt. Sånn går no dagan.

Maren B. glir forbi

SS «Maren B.» glir forbi en stille kveld i solskinn.

Badeliv i mai

Badeliv i Lyngenfjorden en maikveld. Varmt var det ikke, men han fikk skylt av seg glavastøvet …

Grillet boknafisk med Sandefjordsmør.

Grillet boknafisk med Sandefjordsmør smaker fortreffelig inntatt ute i det fri.

Mmmmmm

Reker i midnattsol. Vel, nesten midnatt i hvert fall. Naboene kom over og hadde med seg denne delikatessen. Vi satt ute og koste oss til midnatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s