Høy og mørk

12.09.12: I dag er dagen da vi skal få vite hvordan Apples neste telefondings ser ut og når man leser diverse nettaviser og magasin skulle man  nesten tro verden sto stille et øyeblikk i påvente av denne begivenheten. Apple er mestere i å lage «hype» rundt sine lanseringer, ære være dem for det. Reuters siterer en økonom som mener at denne telefonen vil påvirke amerikansk økonomi i postitv retning med 0,25 til 0,5 prosent. Ikke dårlig. Og forsikringsselskapene forbereder seg på alle tidligere iPhone modeller som nå blir «mistet», «skadet», «stjålet» osv

Frokost hos meg …

Min egen iPhone 3G er antakelig moden for utskifting, men jeg venter nok litt. Jeg er glad i Apples produkter, det er sant, men liker ikke bruk og kast-mentaliteten. Når jeg så leser at min telefon, som altså ikke er så mange år gammel, ikke er støttet lenger – ja, da føler jeg meg jo som en dinosaur! Den funker fint til å ringe med og sende sms, e-post og internett er heller ingen problem. Så er det alle app-ene. Der er jeg litt «in the doghouse» for det blir flere og flere som ikke kan kjøre på min iPhone.  Og når man først har en smart telefon er litt av moroa at man kan bruke alle mulighetene som finnes i den.

I kveld klokka 19 skal det skje. Da skal Tim Cook, Apple bossen presentere nyhetene. Akkurat da er jeg på vei til hurtigbåten for å reise til sommerhuset på laaanghelg, men jeg antar at telefonen blir flittig brukt på internett underveis for å sjekke utviklingen «over there». Jeg innrømmer at jeg er ganske spent. Blir den større? Blir den tynnere? Sterkere blir den helt sikkert. Blir den høy og mørk i overført betydning også? Designet er en av grunnene til at jeg liker Apples produkter så godt, ingen slår dem der. Alle de andre er bare etterligninger! Apples sagnomsuste sjefsdesigner Jonathan Ive har sagt at et iPhone-design er ingen mote. Det er sant. Det er klassisk og det har blitt en trendsetter for veldig mange andre smarttelefoner. Og jovisst fins det flere gode telefoner der ute, men hva hadde vi før iPhone? Noen klumpete delvis dårlig fungerende greier, påstår jeg. Fæle var de! Nå har vi mye å velge i. Takk for det, mangfold er tingen.

Dette blir en spennende kveld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s