Livet går videre

Overskriften er selvsagt litt humoristisk ment. Vi har hatt ei uke hvor vi filminteresserte har levd i vår egen verden: Vi har lest om film, sett på film, diskutert film og i det hele tatt hatt det storartet. Vi har truffet gamle venner, gått på kafe og det store spørsmål har vært: Hva har du sett? Var det bra? Hva skal du se i morgen?

Sushi på bygdehuset. Foto: J.K. Bless

Sushi på bygdehuset på Vorterøya. Tro om Jiro hadde godkjent denne ...

Her i huset hadde vi åtte filmer på vårt program. Vi endte opp med å se syv. Vi hadde fri på fredag og skulle da se fire filmer. Da vi om kvelden hadde sett film nr. 3 den dagen og hadde nr. 4 en halv time etter, som vi hadde lest var litt «vemmelig» skummel, bestemte vi oss for at vi heller ville dra på nordlysjakt. Det er – som noen vil vite – stor nordlysaktivitet for tiden og været var lovende. Imidlertid viste det seg at det ikke var klarvær, men noe disig. I tillegg var det melding fra noen som kunne tenke seg å møtes ved et «vannhull» og da var vi lett å be! Sånn går dagene under filmefestivalen i Tromsø 🙂

I tillegg til de filmene jeg har nevnt før, så vi som siste film lørdag ettermiddag en som het «Jiro dreams of sushi». Jiro var en mann på 85 år i full vigør med sin egen sushirestaurant i Tokio. Han blir betraktet som verdens beste sushikokk og restauranten hans – med kun 9 sitteplasser – har 3 Michelinstjerner. Filmen var en dokumentar og meget interessant. Vi fikk være med på hele prosessen fra innkjøp på fiskemarkedet til ferdig produkt og servering. Ved inngang til kinosalen fikk vi utdelt en eske med noen forskjellige sushibiter. «Norges sjømatråd» hadde hentet to sushikokker fra Beijing og Hong Kong for å lage sushi til festivalens gjester og publikum. Jeg er enda bare sånn passe begeistret for sushi. Det er godt, men mye annet som er bedre å spise. Nå har jeg ikke vært på en skikkelig sushirestaurant enda så jeg skal prøve det også. En gang.

Nå må vi altså omstille oss til vanlig hverdag. Det skal nok gå greitt. Jeg går inn i en ganske hektisk  uke eller to, deretter bør alt roe seg ned litt.

2 tanker om “Livet går videre

  1. Næmen i alle dager… Gratulerer med ny layout. Dette var jo virkelig lekkert!
    Skjønner at jeg er kraftig bakpå nå og henger etter.. Igjen. Nuvel. Det kommer vel tider. Artig den der vær-widget’en. Testet den på Skjervøy, men den «maritime» med palmer ble litt vel eksotisk. Men artig greie…
    Ellers lurer jeg på om dere ikke er ømme i stumpen etter alle timene på kino?

  2. Neida, «stumpen» har det bra! Vi har gode stoler i kinoene i Tromsø, kan lene oss bakover og duppe litt av om det blir for kjedelig, reine stresslessen. Dessuten er det jo ikke bare stolen som er godt polstret hrrrmm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s