Polarhelter og andre

Året 2011 har vært erklært som Nansen-Amundsen året, året da det skulle være spesielt fokus på disse to karene og deres bragder. Hjemmeside her.  Det hele ble avsluttet med nasjonal markering her i Tromsø den 14. desember. Avduking av statue av en polarhelt litt i skyggen, nemlig Helmer Hansen fra Tromsø, polarparade gjennom byen og til slutt markering på torget. Det var satt opp utendørs scene og kronprinsen – som hadde tilbragt dagen i byen – holdt en kort tale. Statsministeren ble intervjuet fra Sørpolen direkte. Til slutt musikk ved Tromsøbandet Bel Canto. Masse folk, men nokså kaldt så etter en knapp time tok undertegnede retning mot egen «Base Camp».

Kronprinsen talte og avslørte også ønske om en gang å få ta en skitur på Sørpolen

Bel Canto spilte, men jeg la merke til en "kjenning" i kanten av scnen, nemlig iMac-en, maken til den dette innlegget skrives på. Hvor mye av lyden sto den for, tro?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s