Meierismørets uendelige anvendelighet

Hurtigruta "Nordlys" legger til kai i Tromsø. Foto: R.T. Enoksen

"Nordlys" til kai i Tromsø - det håper vi å se mange ganger til.

Det har vært et døgn med hjertet i halsen for veldig mange, også for oss som ikke har noen nære eller kjente ombord eller i nærheten av hurtigruten «Nordlys» – vi som bare har en interesse for hurtigruten litt over normalen, sånn generelt. Først det at to er døde og to alvorlig skadet, det er fryktelig trist. Så båten, liggende på «halv tolv» ved kaia i Ålesund som ei skadskutt .. nei, ikke kråke! Svane kanskje? I hvert fall – et aldeles nitrist syn. På jobb har dagen gått med nettavisene på skjermen bak det man egentlig jobber med, en rask sjekk så ofte man kan, hvor mange grader heller den nå? Velter den? Har den veltet? «Nordlys» er en super båt. Den har jeg reist fra Trondheim til Tromsø med for mange år siden. Det var med jobben, kurs for folk fra hele verden innen et smalt fagfelt, «Fjord course» kalte vi det. En spektakulær reise og flott tur på alle vis. Jeg har ønsket å ta samme strekningen med hurtigruten som ferie og ikke jobb. (Og det blir det neste sommer.)

I kveld er situasjonen avklart og båten heller kun 10 grader mot babord. Nå må de bare få henne i dokk fortest mulig! Noe helt spesielt fanger min oppmerksomhet når jeg for fuglene_vet_hvilken_gang leser om saken. Det står at en revne i båten på 38 x 8 cm ble tettet med meierismør! Ikke Brelett, ikke Vita, men ekte saker – meierismør! Sjøl spiser jeg nesten aldri annet, men at det også kunne være med på å berge hurtigruta, det hadde jeg jaggu ikke forestilt meg. Tine ruler!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s