Bergen – Florø

Da er vi på vei mot Florø, det er blitt mørkt og på tide å «tørne inn».  Første kveld av «Hurtigruten minutt for minutt» kan neppe kalles begivenhetsrik. Når man reiser med hurtigruten gjør ikke det noe. Da er det mye annet som utgjør «begivenhetene» – utsiktssalongen, de andre passasjerene, legge til ved kai, losse, laste, legge fra kai, manøvrere i ekstremt trange farvann, middagen, luktene, selve båten osv osv. Når man ser på TV blir det anderledes.

Det var en del ting jeg savnet i kveld. Jeg synes det var for lite info på skjermen – og da mener jeg TV skjermen – f.eks. kart med skipets posisjon merket av, det kunne kommet opp oftere enn det gjorde. Litt kort info om landemerker vi dro forbi, det kom jo forsåvidt opp av og til. Små, korte glimt fra båten kanskje? Eller kan man ikke gjøre det av hensyn til passasjerene? Mye av dette kan man finne på nett, men da må man sitte med datamaskinen på fanget foran TVen og det er jo litt krøkkete.

Jeg trodde jo også – det var vel dumt – at kommentarene fra seerne skulle rulle nede på TV skjermen som det gjør noen ganger. Jeg kommenterte friskt fra starten, men ingenting kom opp på nettsiden. Laget meg Twitter konto fordi jeg etter hvert trodde jeg måtte ha det for å kommentere. Hmmm, ser ikke sånn ut, men i hvert fall mine kommentarer kommer dels ikke opp i det hele tatt eller de kommer med en voldsomt lang forsinkelse. Mulig det er noe jeg ikke har skjønt, kanskje jeg skal sette meg inn i de Twitter-greiene. Hadde ikke tenkt å bruke det noe mer enn her.

Her har NRK Beta lagt ut litt mer info og bakgrunn for dette unike programmet.

Vel, vi får sove litt og i morgen er det Torvik tidlig på morran, videre Geiranger, Ålesund og Molde. Gubben må handle og ordne middag og sånt (foreslår noe take-away), jeg sitter klistret til TV 🙂

Gleder meg fortsatt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s