En liten skuffelse

Som sagt så gjort: Kom til sommerhuset på kvelden, rakk akkurat å spise litt før vi rasket sammen fotoutstyret og varmedressene og strenet mot utsiktspunktet. Her skulle det bli solformørkelse og spektakulære bilder! Dystre skyer over Arnøya, men vi levde i håpet. Lenge. Det som skjedde var at sola sto lavt over fjellene på Arnøya, det samme gjorde noen tykke skyer og de løste seg ikke opp før sola var gått bak fjellene. Sukk! Litt skuffet, men vi hadde jo en fin liten kveldstur sånn på sparket .. Leste seinere på nett at fra Tromsø hadde alle sett det hele nesten uansett hvor de var.

Dette var det nærmeste vi kom et glimt av solformørkelsen fra Vorterøya.

Ellers? Båten kom på vannet og det var enda en dugnad på kaiskuret. Jeg var inne og kikket på det tidligere posthuset. Der har nå Hjørdis vasket og ryddet som bare hun kan og det er nå blitt «bibliotek». Ingunn har gjort en kjempejobb med den tidligere «hybelen» som skal bli kafe. Det holder på å bli et riktig lite «kultursenter» i det nedlagte fiskebruket – det er veldig morsomt og spennende. Vil det bli brukt? Vil det utvikles? Hva mer skjer her?

Noe helt annet som opptar meg: I kveld har Steve Jobs (kjære_vene, så mager den mannen er blitt!) holdt en av sine etterlengtede presentasjoner av nyheter fra Apple. Det er nå «det vanlige» – ny iPhone og nyheter programmessig og så er det noe han kaller iCloud. Der skal alle våre dingser heretter synkroniseres og bilder og musikk lagres midlertidig til vi bestemmer oss for om vi vil lagre dem permanent et sted. Noe slikt. Kabel trenger vi ikke lenger, alt er trådløst. Høres besnærende ut, men jeg tenker: Enda en greie jeg må sette meg inn i! For det må jeg jo – kan ikke bare «la det skje». Og tekstmeldinger er «ut» og det samme mener noen om e-post. Alt skal være kort og kjapt og «twittersk». Noe annet har vi ikke tid til.

Jeg tror jeg trenger en tenkepause.

Stor båt og liten båt klare til å settes ut første gang i år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s