Mat for legeme og sjel

Både bloggeren og hennes mann er veldig glade i sild – sild i alle varianter. Dessverre har denne vakre sølvblanke fisken en lei tendens til å gi fra seg intens lukt hvis man koker eller steker den, og lukta sitter i veggene i flere dager etterpå. Ikke så kjekt. Vi og mange andre unngår derfor å tilberede den innendørs i kokt eller stekt form. Det passet derfor utmerket for oss at det var fersk sild å få i butikken når vi skulle til hytta på langhelg. Der ble den stekt utendørs i metallform oppå gassgrillen og servert med nypoteter omtrent rett fra åkeren. Salige stund!

Sild og potet

"Fattigmannskost" kan det gjerne kalles - himmelsk smaker det uansett.

Dessert: Rips av egen produksjon med (fløte)vaniljesaus

Noen nydelige, blankstille høstdager med stjerne- og månekvelder ble avsluttet med lørdagens «kaifest» på bygdehuset. Prominente gjester som ordføreren, fylkesråd, konserndirektør, museumsleder og nesten hele Vorterøyas befolkning – i alt ca. 42 personer – koste seg med sjømat og tilhørende drikke i alle varianter, pluss kakebuffet med kaffe og «nogo attåt». En fantastisk hyggelig stemning og veldig mange som mente at dette var den beste festen de hadde vært på «på huset». Ja, dette lever vi lenge på!

Og hvem skulle trodd: Første gangen med sushi på tallerkenen – det gjaldt vel 98% av de tilstedeværende – skulle bli på bygdehuset på Vorterøya!  Sushien var laget av og ble introdusert av konserndirektør i lakseselskapet Lerøy, Stig Nilsen sammen med kollega og Vorterøyværing, Jan Børre. Det ble mye underholdning av den retten og tilhørende spiseredskaper. Kommentarer overflødig!

Hvordan gjør vi dette, da?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s