Flymat – kan den beskrives?

Ingen forventer gourmetmat på fly, med mindre man reiser på businessklasse langdistanse eller noe lignende. Det er sjelden man får det man vil kalle «god mat» på fly, men ofte får man «ok mat». Det synes i hvert fall jeg og jeg reiser ikke så veldig ofte så det må sees i det lys.

Jeg har akkurat reist Oslo – Lisboa og retur med det portugisiske flyselskapet TAP Air. Hva vi fikk servert mellom Oslo og Lisboa er jeg ærlig talt ikke sikker på, tror jeg kanskje har fortrengt det. På retur var det imidlertid et måltid som best kan karakteriseres som «hvitt og bløtt» – dvs. uten smak og tyggemotstand. Hovedretten var klippfisk med potetmos og lys saus, smakte nesten ingenting, men kunne vært i klassen «ok» dersom TAP hadde spandert litt salt og pepper på oss til å ha på maten. Ved siden av en mikroskopisk stor skål med bløt, vassen salat som jeg så vidt orket å smake på. Dessert: En rispudding, visstnok en portugisisk spesialitet, minner om risgrøt kokt på kun vann og med litt kanel i, smaker av … vann. Som tilbehør til det hele en bløt, hvit ost og en pakke med 2 kjeks. Pakken var konstruert slik at den var umulig å få opp uten at kjeksen ble knust. Flyvertinnene hadde åpenbart brukt opp smilekvoten den uka for de så på oss med uttrykksløse ansikt og smilte bare til hverandre.

Lisboa er en spesiell by og der spiste jeg god mat til stadighet. Anbefales på det varmeste. TAP Air flyr direkte mellom Oslo og Lisboa på knapt 4 timer og prisen er helt grei. Men ta med matpakke på flyet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s