Dum og deilig

Leser innlegg i bloggen til Baard Meidell Johannesen på NA24 og blir litt giret for han sier noe av det samme som jeg sjøl m.fl. har sagt og tenkt mange ganger – sitat: «Tidens lykke er å bli mediestjerne og tjene raske penger, sier en NTNU-professor. Men ingen vil jobbe med å utvikle teknologien som driver mediene.» Lykken er «fifteen minutes of fame» i «Farmen», «Robinson» og hva de nå heter alle disse seriene med regissert virkelighet.

Realfag og teknologifag er ikke «in» i utdanningssystemet. Jeg siterer fra blogginnlegget: «Hovedtendensen er like klar som den er nedslående: Norske elever gjør det stadig dårligere i realfag, spesielt matematikk.» Og: «I et stadig mer teknologisk samfunn blir det teknologisk kunnskapsgrunnlaget i befolkningen stadig svakere. Det lover ikke godt, verken for nærings- eller samfunnsutvikling.»

Misforstå meg endelig rett – selvsagt trenger vi journalister, designere, dansere, skuespillere, førskolelærere, sykepleiere – hele spekteret. Men hvem skal konstruere nye veier, nye broer, nye boreplattformer, tegne de nye eldreboligene, programmere nye løsninger  i dataverdenen?  Som ingeniør synes jeg jo at teknologene har for lav status i samfunnet og dermed blir det ikke attraktivt nok å utdanne seg til et teknologisk yrke.

Her kan du lese hele bloggposten: http://meidelljohannesen.na24blogg.no/?p=438

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s