Hjemtur fra Helgeland

På tur hjem fra Helgeland og Buneset skulle vi ta «nasjonal turistvei» eller kystriksveien som den også heter, for å få med mest mulig av den vakre kysten. Synd at det ble litt mye transportetappe ut av det hele, tidsnød som vanlig, men noe fikk vi da med oss. Svartisen og Saltstraumen hadde vi plottet inn som stoppested før vi dro så der tok vi det med ro og bare «åndet inn» den storslagne naturen. Det endte med at vi måtte overnatte på Fauske Hotell igjen. Imidlertid tok vi ikke sjansen på noen reprise på «scampi i brun saus» så middagen inntok vi ved Saltstraumen før vi kjørte videre til Fauske. Egentlig er det interessant å være turist i eget land og se og oppleve hva gjester blir bydd på når de kommer fra nær og fjern til vårt lille land. Inntrykk: Naturopplevelsene er overveldende, maten er blitt mye bedre enn før, service likeså, hotell er overpriset. Kort resymè på spinkelt grunnlag altså!

Og gamle, gode Nissan Sunny som jeg nevnte i forrige post, ja, den bare surret og gikk uten en ulyd av noe slag. Vi hadde tenkt å nærmest skrote den, men nå tror jeg Rolf Terje har ombestemt seg og vil selge den likevel. Den skal på EU kontroll om ikke så lenge så da får vi se etter det.

Springsteen-fan ved Svartisen (også)

Saltstraumen ved Bodø

Saltstraumen med Børvasstindene i bakgrunnen

2 tanker om “Hjemtur fra Helgeland

  1. Tusen takk Janne karin for et lite tilbakeblikk på noen herlige daga. Virkelig ei helg man kan leve på gjennom en lang vinter. Jeg er ganske så sikker på at vi har noen som har «gått før oss» som mener at vi skal ha godt vær på disse treffene vår.
    Som utflyttet nordlending er ei slik helg ei vitamininnsprøyting når hjemlengselen mot nord tar meg. Og så mange fine bilder man kan fordype seg i etterpå.
    Jeg gleder meg til å treffe dere alle igjen om to år. Hils Rolf Terje.
    Klæm fra mæ

  2. Hei Nina-gull! Ja, det var ei helt fantastisk flott helg på alle vis og fint å treffe alle igjen. Men litt synd at det bare er «alle» og at det mangler noen. Kanskje det passer for dem neste gang. Klem fra meg. Hils Marte masse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s