Bikkjekaldt

Nå har vi fått skikkelig kulde i Tromsø. I morres var det 12 – 13 minusgrader og vind, da er man glad man har bussen rett utafor døra omtrent. I moderne leilighet uten fyring og med glass fra gulv til tak blir det lett kjølig, skjønt vi holder jo temperaturen bra.  Oljeovn på full pinne hjelper godt på. Dessuten har man fleecejakke og ullsokker så det går fint.  Hørte at strømmen var borte i Lofoten i dag. Regner med at det er en del folk der også som har leiligheter uten annen oppvarming enn strøm og dem misunner jeg ikke. Vet ikke helt hva vi skulle gjort hvis strømmen ble borte. Det ble vel enten å gå på jobben eller på «besøk» til noen man vet har fyring. Beredskapsmessig er det meget tvilsomt å tillate leiligheter uten annen oppvarming enn strøm.

Stille og fredelig på jobb, men så er det jo også lavdrift i denne tiden. Jeg skjønner meg ikke helt på de som sparer ferie for å ta i romjula (uten å reise bort). Aldri er det så fredelig på jobb som da, en helt avslappet stemning og mulighet for å få gjort så lite eller så mye man ønsker. Jeg må innrømme at jeg gjør lite – jeg vet at 4. januar braker det løs igjen.

Avisene skriver om bussranet i går morres. En eller annen tufs har truet til seg pengeveska på bussen med kniv.  Hvor mye penger kan det finnes i ei slik veske!? Hallo! Busselskapet sier at det var ca. 1000 kroner i den. Ja, ja, det kommer man jo langt med… Med bussen altså. Jeg satt på bussen fra jobb og så på sjåføren der framme og tenkte at den veska står jo som på en disk rett ved inngangen, det er liksom en innbydelse til å forsyne seg for de som tenker i de baner. Det er selvsagt en stor påkjenning for sjåførene å bli ranet med jevne mellomrom. Skjønner ikke at det skal være nødvendig med småpenger på bussen i 2009. Man må da kunne kjøpe seg billett på internett, via sms eller noe. Og på de største holdeplassene kunne det være billettautomater, f.eks. ved sykehuset hvor det kommer på mange utenbys som ikke har busskort. Der kunne til og med automaten stå inne i resepsjonen.

Men det blir vel ikke med det første. Det må vel i så fall fylkeskommunen betale for kanskje, og de har jo så mye annet de skal betale for. F.eks. privilegiene til fylkespolitikerne og «ministrene» eller fylkesrådene som de vel heter. Egentlig forbauser det meg at hun Søndergard ikke fikk dekket utgifter til kattepass, det ville vært helt i fylkeskommunal ånd. Det blei vel for mye oppstuss om saken, tenker jeg, ellers hadde hun nok fått pensjon for katta. Nei, jeg er ikke tilhenger av fylkeskommunen, mener den er helt overflødig byråkrati. (Det tør jeg vel ikke si til hyttenaboen!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s