Nachspiel i Barcelona

Ja, det er ikke rettferdig å kalle Barcelona for et «nachspiel». Barcelona er en fest i seg selv. Sannheten er vel at disse to ukene på tur har vært som en eneste lang feiring, slik føles det i hvert fall. Og Barcelona var absolutt en del av det.
Ingen av oss hadde vært der før – bortsett fra det knappe døgnet før cruiset – så vi hadde et par ting på programmet. Søndagen når vi kom på land av cruiseskipet, var varm og fin og vi bestemte oss for å ta turistbussen til bl.a. Sagrada Familia. Vi satt oppe i den åpne delen av bussen og fikk en liten innføring i Barcelona underveis. Sagrada Familia gjorde stort inntrykk og man lurer på om den virkelig noensinne blir ferdig. Fikk også med oss Park Güell på samme rute samt et annet Gaudi-byggverk som jeg ikke husker navnet på i farta.

Vi gjorde unna Ramblaen den første dagen og der var det alt for mye folk og alt for støyende. Synes ikke den var trivelig i det hele tatt – akkurat som andre berømte gater jeg har spasert i. I de smale tverrgatene og sidegatene derimot var det skikkelig fint å rusle. Den ene lille spesialbutikken etter den andre, en med ost, en med skinke, en med bakverk som man nesten ikke kunne løsrive seg fra osv. Butikker med «ting og tang» og butikker med originale klær og vesker, sko og atter sko – joda, mye å se på!

Etter en slik traskedag var det deilig med badekar på hotellrommet. Det ble flittig brukt av meg som bare har dusj hjemme.

Vi måtte selvsagt innom El Corte Ingles, et stormagasin som finnes over hele Spania og som har mye bra. Ikke så billig, men det er jo moro å titte.
Et annet «må se»-sted i Barcelona er markedet som ligger omtrent midt på Ramblaen. Der var det altså så mye mat av alle slag at vi følte oss som vi kom fra et u-land! Vi bare gikk omkring og glante. Tenk å kunne gå der og velge og vrake i ferske grønnsaker av alle slag til middagen. Vi kjøpte med oss noe spansk pølse og den berømte skinka så det blir vel spansk aften her snart.

Og selvsagt spiste vi tapas en kveld.  Terje ville ikke ha, han syntes ikke det var mat å bli mett av så han bestilte biff og den var både seig og tørr, så det var åpenbart en tabbe. Ikke rette stedet for biff, nei. Vi andre var veldig fornøyd.

Måtte en tur innom Hard Rock Cafe også, det er liksom fast punkt på programmet. Vi hadde tenkt å kjøpe t-skjorter, men vi syntes de er blitt for dyre. I tillegg har man skapet stappfullt av t-skjorter av ymse slag heime. Så vi nøyde oss med å spise lunsj under gitaren til Janis Joplin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s