Bak kulissene på Norwegian Gem

En tur vi tidlig hadde meldt oss på, var «bak kulissene»-tur på båten. Hva skjer på kjøkkenet, vaskeriet osv. på et flytende luksushotell? Det var vi veldig nysgjerrige på for hele opplegget hadde imponert oss fra vi kom ombord. Hvordan kan de ha så god mat hele tiden til over 2000 mennesker?  Hvordan kan alt være så reint og prikkfritt og hvordan kan de være så blide og glade hele tiden?

Turen startet klokken 16 og vi var 12 stkr. i den gruppa. Vi ble tatt med til hovedkjøkkenet, lagringsområdene for maten, miljøstasjonen/søppelhåndteringen – her var sjefen norsk, bak scenen på teatret, vaskeriet og til et rom hvor vi kunne se inn på brua gjennom et vindu. Uten å gå i detalj så var det en meget interessant tur og vi var etterpå enda mer imponert over båten.

Noen få ting bare jeg nevne. Kjøkkensjefen (er han den nestviktigste ombord etter kapteinen, tro?) hadde 4 assisterende kjøkkensjefer under seg og hele «mat og drikke»- teamet besto av 600 personer! Mannskapet på totalt 1200 personer fra ca. 70 nasjoner hadde eget kjøkken. Alt var delt inn i soner slik at fisk, kjøtt, grønnsaker, baking osv. ble tilberedt i forskjellige deler av kjøkkenet/kjøkkenene. Et sted  pleide det å jobbe 10 personer bare med å kutte opp grønnsaker. Så kjøpte de en maskin til 60 000 (dollar?) og dermed ble 6 av de 10 overflødig.

Kjøkkensjefen fra Nederland. Han måtte jevnlig smake på alle rettene for å sikre at de smakte som de skulle…

Til venstre: Bakeriet er i drift 24 timer i døgnet. Alltid ferskt bakverk av alle slag.

Vaskeriet var enormt med svære vaskemaskiner og tørketromler store som halve badet heime. Masse filippinere her som over alt ellers på båten. Imponerende maskiner som tørket, strøk og brettet lakener og lignende i en operasjon, det var bare å ta ut i andre enden og stable unna.

Fuktige laken går inn og fint brettede kommer ut i andre enden.
Hele turen varte et par timer og vi gikk ganske langt på båten, men vi var også blitt forberedt på det og alle hadde gode sko på. Som sagt var vi enda mer imponert over båten etter denne rundturen.
Siste kveld på Gem. Alle var storfornøyd, de unge også, og alle kunne tenke seg å gjenta en slik type ferie. Spiste og koste oss helt til vi måtte gå for å pakke kofferten. Ankom Barcelona grytidlig søndag morgen, spiste frokost og spaserte i land med koffertene og minnene våre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s