Filmfestivalen er startet

Her gjelder det å planlegge. I dag skulle vi på første film klokka 17.30 så vi hadde laget en gryterett dagen før som var bare å varme opp og koke ris til. Filmen var italiensk og handlet om virksomheten til den italienske politikeren Andreotti. Han ble gjenvalgt som statsminister hele 7 ganger og det var mye beskyldninger om korrupsjon og mafiaforbindelser. Fabelaktig fotografering med pompøse italienske interør, teatralsk lyssetting og strålende skuespill.
Etterpå var det 35 minutter til neste film – akkurat litt for kort til å gå på kafe eller gå hjem. I byen er det strømmer av folk som går til og fra filmer og andre aktiviteter. Været er dessverre nokså grisete så man går fort mellom de forskjellige stedene.

Neste film var en dokumentar og handlet om tidligere president i Tsjekkia – Vaclav Havel. Den var interessant for han hadde sluppet filmteamet veldig nær innpå seg i de årene han var president, fra 1989 til 2003. I sin tid en kjent person, men som det har vært stille om lenge.

Da er det bare å få i seg litt mat, roe ned og gjøre seg klar til neste festivaldag. Jeg må på jobb, men Rolf Terje skal se film på formiddagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s