Oppsummering og litt selvransakelse – året som gikk og det som kommer

Siste dag i 2012.

Intet mindre – selvransakelse 🙂 Vel, vel, ta det med en klype salt!

Når man blogger på WordPress plattformen, pleier det på en av de siste dagene i året å komme bloggstatistikk i en litt humoristisk form. De oppsummerer hvor mange innlegg jeg har postet, hvor mange bilder, hvor mange  «klikk» bloggen min har fått, hvilke land de kom fra og hvilke nettsted de kom fra. Det står f.eks. at mange som kom til bloggen via søk, søkte på «vorterøy», «hurtigruten», «låvebru» (!), «raske brød» og «janne bless». Så vet vi det!  Dette og mye annet mer og mindre kuriøst.

Tilbake vender det gamle spørsmålet: Hvorfor blogger jeg på internett? Hvem er «mitt» publikum, hvem vil jeg nå?  Jada, et visst publikum er det, det viser statistikken, men hvem det er aner jeg selvsagt ikke. Det er nemlig nesten ingen som kommenterer (unntatt du, Marit, som kommenterer muntlig!).  Jeg blogger mest for min egen del, synes det er moro.  Javel, kunne jeg da ikke like godt ha skrevet dagbok i et Word-dokument lokalt på datamaskinen? Nå ved dette årets slutt føles det som jeg skal ha en bloggpause og tenke meg litt om. Kanskje jeg skal uttrykke meg i en annen form, jeg føler jo egentlig ikke noen spesiell trang til å la andre vite så mye om hva jeg gjør og ikke gjør, ikke så interessant, tenker jeg.  Grunnen til at jeg likevel skriver om enkelte ting er at jeg oppsummerer for meg selv og at jeg faktisk blar tilbake for å se hva jeg tenkte om ditt og datt, hvordan jeg opplevde det.  Noen reiser har jeg beskrevet slik at jeg  bruker det som ei reisedagbok jeg kan slå opp i. Det synes jeg er veldig fint for egen del. Og reiser er også av de innleggene som det er mest interesse for i form av «klikk».

Hvis man blogger for å få mange «klikk» må man ordne seg helt forskjellig fra det jeg har gjort. F.eks. må man være på mange sosiale medier og tiltrekke seg publikum slik og man må kommentere på andres blogg for å få kommentarer – og «klikk» – tilbake.  Og nå når jeg endelig begynner å trappe ned på jobb og få mer fritid, nå spør jeg meg selv om jeg vil bruke tiden min på dette. Jeg vet ikke. Time will show.

Året 2012 er nesten over. Gjenstår bare å vinke farvel med en litt vemodig skål og så ønske 2013 velkommen med fyrverkeri og smell. Vi samler oss om Kongens tale i kveld for å få den litt høytidelige stemningen og fordi jeg/vi synes at Kongen er en klok og varm person som vi ikke har vondt av å høre litt på.

Godt nytt år!

Rød og grønn rakett. Foto: J.K. Bless

Godt nytt år!

 

Happy New Year

Feliz Año Nuevo

Buon Anno

с Новым годом

Frohes neues Jahr

 

6 tanker om “Oppsummering og litt selvransakelse – året som gikk og det som kommer

 1. Godt nytt år, Janne! 🙂 Jeg synes det er veldig hyggelig å følge bloggen din, selv om jeg ikke er den flinkeste til å kommentere.

 2. Hei Camilla og godt nytt år! Nei, sånn er det bare med den kommentarsaken, ikke mer med det. Håper du har det bra i det nye år og at det kommer nye kaker i en (u)jevn strøm 🙂

 3. Kjære Janne:
  Jeg leser i bloggen din at tanken om å slutte å blogge har streifet deg. Dette må du slå fra deg straks. Du skriver så godt at det alltid er en glede å lese i bloggen din, også fordi vi er så heldige å få tilbringe en del fritid sammen med deg og Rolf-Terje, også på reise. Dette med kommentarer er jeg dårlig på, desverre.

  Tusen takk for invitasjonen til møljekalas på fredag. Vi gleder oss:-)

  Helge

 4. Greier nok ikke å slutte helt, nei, må bare tenke meg litt om… Ei stund.
  Håper fredagen blir bra, vi spiste jo nydelig mølja hos dere i fjor. Om ikke annet får vi trøste oss med «tilbehøret» he he

  Hjertelig velkommen!

 5. Hei kusine i nord
  Håper dere har det bra i dette nye året som er kommet godt i gang. Synd om du legger tastaturet på hylla. Er koselig å lese dine betrektninger.
  Hadde ellers vært veldig kos m en ny samling av Bless’ingene. Om vi hadde fått det til.
  Ha ei fin finhelg. Skal selv på Ingrid Bjørnov i Grieghallen. Ho e flenk! Hils.
  Klem te dæ fra Nina

 6. Nina_gull, hyggelig å se deg her! Ja, tro om vi får til å samle alle Blessingene igjen – folk har knapt med fritid og den er gjerne disponert til diverse. I år ser jeg allerede at det «tettner til» hos oss når det gjelder ferie. Dette må vi gruble på!
  Bjørnov er dyktig. Vi skal på gitarkonsert i kveld, det er jo Nordlysfestival i byen. Var på hurtigruta i går kveld på festivalkro med god musikk.
  God fornøyelse og hils du også.
  Varm klem fra det kalde nord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s