Mye planlegging forut

Heftig fotografering fra nykaia.

Da har vi entret hurtigbåten fra ny kai for første gang. Det var flagg og en skog av fotografer – lokale altså – og nokså opprømt stemning på kaia. Alt gikk utmerket og nå er det vel bare herlighet og glede videre. Gjenstår kaifest den 25. juni.

Ja, pinsen har veldig mye handlet om kai – gammel og ny. Lørdagen opprant med flott vær og dugnad på kaiskuret, før firmaet som skulle rive gammelkaia ankom med båten sin ut på formiddagen. Etter hvert var alle til stede for å bivåne det hele. På Ingunns nye kafe, «Kaikanten», var det gratis servering av  kaffe og kaker. Det ble også som en slags innvielse av den da. Ellers sto vi der og glante mesteparten av dagen! Noen kom og noen gikk og noen kom tilbake. Det er jo fascinerende å se når den store grabben tar durabelige glefs av dekke og bånd og til slutt selve stolpene fra gammelkaia.  Om kvelden pinseaften gjensto bare litt av gammelkaia og vi syntes vi kunne unne oss en aldri så liten feiring .. Det der med spontan feiring kan vi, altså! Så om kvelden samlet vi oss på «Kaikanten», tok en liten skål i fellesskap og hadde det veldig morsomt og trivelig.  Joda, vi får til ting og vi får det til i fellesskap.

Neste som planlegges er to ting: Først kaifesten den 25. juni, som har en egen komite. Jeg ble bedt om å bidra med å bake ei kake. Dsjiiizøsss, ei kake! Moi?! Kan ikke bake kaker, men jeg skal no prøve. Jeg har allerede tenkt ut at hvis jeg ikke kommer på ei enkel og himmelsk god kake, skal jeg bestikke min  nabo Ingebjørg på Vorterøya til å bake i stedet. Hun kan det der. Egentlig forstår jeg ikke hvorfor noen absolutt skal ha kake på hver eneste tilstelning. Rekker det ikke med baccalao, sushi og reker? Mer enn nok for meg.

Planlegging 2: Hurtigruten 8040 minutter, som starter torsdag kveld 16. juni. Her må det jobbes, altså! Jeg har fri på fredag (selvfølgelig) og gubben må handle, lage mat osv (det er hans tur uansett). Man må innrette seg for å greie dette maratonløpet. Og når skal jeg sove? Planlegging_planlegging! Jeg har reist med hurtigruten hele strekningen unntatt Bergen til Trondheim. Trondheim til Bodø er litt mangelfull for da var jeg på jobb (kongress ombord).

Så dette blir uhyre spennende. Ikke ring meg neste helg, dere!

Hjørdis og John Magne knipset ivrig.

Jan Ole svinger flagget heftig. Matrosen på hurtigbåten hadde følgende treffende bemerkning: No legg vi til ved verandaen hennes Steivor!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s