Italienske havner

Onsdag morgen (28. oktober) kom vi til Napoli. Båten lå til kai omtrent midt i byen så det var bare å rusle i land. Etter å ha passert 10-15 personer som tilbød oss sightseeing, kom vi til bygatene. Uten kart og uten noen videre forberedelser tenkte vi å rusle litt rundt. Det var – for å si det kort – en tabbe. Trafikken var forferdelig, det var ikke koselig å spasere og for å gjøre historien kort: Vi var tilbake på båten etter et par timer. Spiste lunsj og solte oss resten av dagen. Dessverre ble det mørkt slik at vi ikke fikk se utseilingen forbi Sorrento og Capri.
Bildet: Havna i Napoli med vulkanen Vesuv i bakgrunnen.

Torsdag morgen la vi til i Civitavecchia, som er havnebyen til Roma. Torill og jeg hadde meldt oss på en busstur som het «Rome on your own», hvilket innebar at båten arrangerte transport med guide til og fra byen. Resten måtte vi klare sjøl. Det var helt ok etter som jeg har vært i Roma et par tre ganger tidligere. Gutta gadd ikke bli med. Rolf Terje har vært i Roma mange ganger og Terje syntes 1,5 times busstur hver vei var for mye.
Vi ble satt av i nærheten av Peterskirken og la en rute derifra siden vi hadde begrenset med tid. Torill ville selvsagt se de berømte stedene som Piazza Navona, Pantheon og Fontana di Trevi. Vi gikk gjennom smale gater med morsomme småbutikker av ymse slag på rekke og rad. Det slår aldri feil: De store, berømte gatene er alt for full av folk og tung trafikk, mens de trange sidegatene er koselige å gå i.
Bildet: Janne ved Trevifontenen. Vi passet på å kaste mynt over venstre skulder for å komme tilbake …

Duppet litt av på bussturen tilbake til båten. Det var herlig å få føttene ut av joggeskoene, dusje og deretter spise god mat på båtens italienske restaurant La Cucina.

Vi skulle gå fra Civitavecchia/Roma kl. 19, men kapteinen meldte over intercomen at vi ble litt forsinket fordi det var inspeksjon ombord. Kom oss ikke fra kai før ved 22.30-tiden, aner ikke hvorfor. Fikk se losbåten legge til skuta omtrent like under der vi hadde lugarer. Det var litt moro å se den bittelille baljen av en losbåt legge seg inntil Norwegian Gems 93000 tonns skuteside. Vi gikk på dekk for å se utseilingen og fikk se skuta snu på femøringen nok en gang. Imponerende!

På bildet kan man akkurat skimte losen som klatrer ombord.


Fredag 30. oktober kom vi til siste italienske anløp, nemlig havnebyen til Firenze – Livorno. Damene hadde lurt litt på om vi skulle dra inn til Firenze eller Pisa, men det det var 1,5 times busstur hver vei her også, så det ble ikke noe av. I stedet hadde vi en rolig dag ombord med sol (litt kjølig vind) og avslapping. Ja, og så litt mat innimellom …..


Om kvelden kl. 22.30 – 23.30 gikk den berømte sjokoladebuffeen av stabelen. For et sirkus! Folk strømmet til og virket som de ikke trodde det ble nok til alle. Det ble det for de  fylte på etter hvert.  Vi ventet litt før vi gikk inn til ting hadde roet seg litt. Det var små kaker og store kaker og desserter og rene kunstverk, alt laget av sjokolade. Jeg spiste ikke noe, bare fotograferte, er ikke så veldig sjokoladeglad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s