Må vi legge oss?

Vakker sommernatt, alt for fin til å gå og legge seg. Men i morgen er også en dag og den skal bli varm og fin i følge informerte kilder. Da bør man vel komme seg i seng for ikke å gå glipp av den. Tilbragt aftenen i en av øyas grillhytter – hos Annbjørg og Odd på Solhaugen. Koselig det og god mat og drikke – nam nam.

Herregud så mye prat om pensjon det alltid blir nå om dagen! På bussen, på kafe og ellers .. også i grillhytte. Jeg får nesten angst. Er virkelig så mye av vår identitet knyttet til jobben? Hvis svaret er ja, har vi ikke levd litt «feil» da? Har vi skjønt det for seint og derfor engster vi oss for livet som pensjonister?

Vi mennesker er jo flokkdyr og definerer oss ut fra flokken vi tilhører og vår status der. De to viktigste «flokkene» for de aller fleste av oss er vel familien og jobben. Men vi spiller forskjellige roller etter hvem vi er sammen med og når er vi vårt egentlige jeg? Det kommer vel også an på hvor tilfreds vi er med jobbrollen vår og hvor mye vi får utfolde oss der.
Jeg vil ikke engste meg for pensjonsttilværelsen. Jobben er ikke livet mitt. Men jeg innrømmer at jeg likevel engster meg bittelitt – det er noe nytt og ukjent og definitivt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s