Alt er nord

Var på kino i ettermiddag og så en film som heter «Nord», en såkalt «road movie», prisbelønnet og greier. Eg liker jo sånne filma. Denne handlet om en svært deppa fyr som skulle kjøre fra Trøndelag til Tamokdalen på snøskuter for å besøke sønnen sin og ekskjæresten. Han spiste beroligende piller som han skylte ned med sprit. Hele tiden. Underveis traff han en del spesielle folk. Et sted gikk skuteren til h…. og han fortsatte på ski. Like før han kom til Tamokdalen traff han en gammel same. Samen lå i telt ute på isen på et stort vann. Han hadde boret hull i isen inne i teltet og fisket derfra og fisken gikk rett i steikepanna. Datteren kom av og til med sprit til gubben og prøvde å overtale han til å komme heim. Det rareste var at han hadde en kjetting rundt ankelen og denne kjettingen gikk til skuteren hans ute på isen. Eg trudde det var for at ingen skulle stjele skuteren – og det var det kanskje.

I alle fall – isen begynte så smått å «brake» og en grytidlig morgen brakk den opp der samen sin skuter sto, skuteren forsvant i dypet og dro samen med seg. Spørsmålet er om dette var et planlagt samisk selvmord? Noe av det siste han hadde gjort dagen før var å gi gjesten COOP-kortet sitt, sa det kunne ha samlet seg opp noen tusen kroner på det. Den deppa fyren gikk over fjellet og kom til Tamokdalen og sønnen sin og akkurat da sluttet filmen.
Artig film he he he (Inni er vi like, men det er utenpå. Det skal være sikkert.)

Merker at trekket nordover nærmer seg – må derfor ta med et bilde fra min favorittid på Vorterøya, nemlig tidlig høst med klarvær og fullmåne! Bål i fjæra, bacalaofest, grillfest i hytta til Terje og Hjørdis – eller bare nyte naturen og stillheten. Blir aldri lei det.

Neste uke kommer Bente fra Danmark, det blir dameselskap (dannet!?) hos Marit, vi skal til Harstad i helga i 60 årsdag og sånn går no dagan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s