Rolige søndager og raske brød

Nå når sola er tilbake for fullt her i nord kan selv den mest iherdige «sofademokrat» bli fristet til å gå ut på tur. Hos oss pleier det å foregå slik: Rolf Terje er stått opp og har spist frokost lenge før fruen (prøvende!) setter en fot ut av senga. Når jeg kommer tuslende sitter han i stresslessen sin og leser siste rest av lørdagsavisene, e-posten eller spiller dataspill. Jeg pusler med mitt og han med sitt ei stund og så skal han ut på «svettetur» som han kaller det. Det er altså søndagens trimtur, varer gjerne ca. en time, etter dusj og lunsj går han ut for å lufte den lille doggyen – altså meg! Jeg prøver å få opp litt fart for at det ikke skal bli bare spasertur, men for han tror jeg det er mer å «gå seg ned» som sportsfolket kaller det. Ja, ja, ja. Etter nærmere 40 år sammen har vel alle sine finslepne rutiner ….

(Frottè)hund klar for å luftes? Solbrillene ligner i hvert fall mine ...

Så var det brødet. Det er dette latmannsbrødet som går som en farsott på internett, i sær på alle matblogger. Det kalles «no knead bread» for man behøver nemlig ikke å kna i vei på det som man vanligvis må gjøre med brøddeig. Det er usannsynlig lettvint å lage og blir kjempegodt på smak. Kan det bli bedre? Jeg bare måtte prøve det i helga og det skal absolutt gjentas. Denne fremgangsmåten passer utmerket for meg – jeg er absolutt ikke flink med gjærbakst. Jeg tenker vel helst på Vorterøya og at man der ikke har tilgang på bakeri og ferskt, godt brød – dette brødet vil være suverent til supper og gryter og kanskje en lunsj i sola (?). Interesserte kan bare google så popper det opp lenker i massevis, til og med videoer med framgangsmåten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s