Pølsekurs del II

Altså: Ikke pølsekurs denne gangen, men rull og leverpostei. Min bedre halvdel deltar i en rad matkurs på jobben, men jeg synes jeg ser lite til hans matkunster her hjemme. Dvs. han lager jo mat, er flink å lage mat, men maten fra kursene ser jeg lite til? Trodde det skulle bli mye hjemmelagde pølser i sommer etter vårens pølselagingskurs, men nei. Nå har de samme folkene på jobben hans arrangert kurs i å lage leverpostei, lammerull og griserull. Julen nærmer seg og vi får se hva som dukker opp ..

Sjøl er jeg inderlig fornøyd med det jeg kan kjøpe i butikken av nevnte produkter – hos Søstrene Ingebrigtsen, slakter Mydland og Aron Mat («På den gode gamle måten») – mye bedre enn jeg kan lage i hvert fall.

Regninger er jo ikke så morsomt, men vi fikk en her om dagen som vi syntes var litt komisk. Den lød på 20 – tyve – kroner. Historien er som følger: I august når vi var på kjøretur til Helgeland, kom vi på hjemtur forbi noe som så ut som en bomstasjon. Det var i nærheten av Bodø, Godøy tror jeg det het. Vi kjørte til side før skiltene om betaling og sto ei stund og studerte «terrenget» for å finne ut av hvor vi evt. kunne putte på penger for passeringen. Kul umulig å finne ut! Til slutt måtte vi bare kjøre videre, sa litt lattermildt at du skal se vi får en regning på 20 kroner pluss gebyr pluss_pluss. Og det gjorde vi altså forleden dag. Regningen var på 20 kroner, verken mer eller mindre. Jeg bare spør: Kan slike regninger virkelig være … regningssvarende?

Gutta fra 110 (Brann og redning) henger opp mørketidslys i trærne Kirkeparken.

Julestemningen sniker seg påtakelig på i disse dager. Sammenkomster, lutefiskselskap, sild og øl, smake på pinnekjøttet, kos kos kos! Livet er herlig for de rike. Hvordan har middelklassen det, tro? 🙂

En tanke om “Pølsekurs del II

  1. Heisann der nord
    Jeg måtte flire da jeg leste om regningen på tyve kroner, for jeg hadde fått en likens etter søskenbarntreffet på Helgeland og bilturen til Bodø. Ny og fin var veien blitt, og jeg betaler gjerne tyve kroner for å få kjøre på den, men det må virkelig være dyrere å sende ut mange slike tullete regniger på tyve kr.
    Kos dere i ei fin førjulstid!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s