Verdens største ganger to

I løpet av to dager fikk jeg se 2 av verdens største: Verdens største passasjerfly og verdens største seilskute.

Verdens største passasjerfly, Boeing 380, landet på Gardermoen mens jeg satt der og ventet på skyss nordover med Norwegian. Behørig annonsert over høyttaleranlegget kom den sakte rullende forbi og stanset midt foran terminalbygningen en liten stund så alle kunne beundre den. Deretter trillet den videre og svingte inn til sin spesialbygde «gate» helt i enden av bygget. De vanlige flyene som sto parkert inntil terminalen virket som små «joller» sammen med Lufthansas kjempefly. En artig opplevelse.

Boeing 380

Litt av et syn - Airbus A380 på Gardermoen

I Tromsø lå verdens største seilskute, russiske «Sedov» til kai i noen dager denne uka, og vi lot  ikke sjansen gå fra oss til å entre skuta den dagen de hadde åpent hus. Hun er svart i skroget – en «black magic lady» altså – og brukes nå som skoleskip for Universitetet i Murmansk. Bygget i 192o og sjøsatt året etter i Kiel, 4 mastet bark, 117,5 meter lang, het opprinnelig «Magdalene Vinnen». Mer kan leses på nettet, bl.a. her: http://www.sailtraininginternational.org/home
Fascinerende å vandre omkring på det slitte tredekket og forestille seg henne under fulle seil, noe som bare skjer til havs. Det må være et storartet syn.

Benyttet selvsagt anledningen til å hilse på russisk både goddag, adjø og på gjensyn på matrosene som sto vakt ved landgangen. Det er vel omtrent så langt som min «gymnas-russisk» rekker.

"Sedov" ved kai i Tromsø

"Sedov" ved kai i Tromsø

Tauverk ombord i seilskuta "Sedov"

Orden i rekkene ...

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s