Til sjøs

Mandag 26. oktober:
Denne dagen var den eneste hvor vi ikke var innom noen havner, vi var til sjøs hele dagen. Det var veldig fint for vi fikk gjort oss litt bedre kjent på båten og roet ned. Spiste frokost fra buffe, satt ute på akterdekket på dekk 12 og storkoste oss. Damene gikk på spa og massasje litt utpå dagen – herlige greier!  Været helt fantastisk hele uka, flatt hav og sommerlige temperaturer. Kveldene stjerneklare med måne over Middelhavet, kunne ikke vært bedre.

Her bare må jeg si noe om maten. Den er jo som kjent en stor del av cruiseopplevelsen. På dekk 12 var det mat fra en enorm buffet stort sett hele dagen. Det var stengt en kort stund på formiddagen og da så vi at de vasket ned hele området og alle diskene med pinlig nøyaktighet. Hver dag. Det er lett å tenke seg at f.eks. matforgiftning og/eller omgangssyke er en liten katastrofe for en båt med ca. 2400 passasjerer og mannskap på 1100, så det var nok klokt av dem å være så nøye. Ved alle innganger til alle restauranter sto det folk med desinfeksjonsmiddel og sprayet på hendene dine. Han som sto ved inngangen til buffeen er visst berømt for sitt glade rop som han gjentar hele tiden: Happy happy, washy washy, smiley smiley! Herre min hatt!

Og maten … Det var altså så mye mat, så god mat, så variert, alle sorter, noe for enhver smak. Mat til enhver tid. Jeg skjemmes ikke for å tilstå at vi spiste forferdelig mye. Det var vanskelig å la være for det var så mye godt og så fristende å smake.  Hvis man ville være gjennomført sunn, var ikke det noe problem for de hadde salater og grønnsaker av alle slag, lekkert dandert, rå, kokt, dampet, stekt osv osv
(I tillegg kunne man jo ta noen runder i joggeløypa eller en økt i treningssalen.)

Med 12 spisesteder og 10 barer var det altså ikke noe problem å få i seg vått eller tørt – heller tvert imot. Vi spiste mye fra buffeen for det var kjekt å ta akkurat det man ville ha, men prøvde også et par av restaurantene hvor man ble servert. Et sted vi holdt til mye om dagene var The Great Outdoors, en utendørs bar og spisested akterut på dekk 12. Der var det fin utsikt, lunt og lett tilgang til kaffe, mat  eller «paraplydrinker» 🙂

Paraplydrinker hører vel med til cruise?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s